ZAŠČITA

Ni dovolj, da jo uporabljate, uporabiti je morate dovolj!

Če na koži ni dovolj zaščitnega sredstva, polt ni primerno zavarovana pred sončnimi žarki.
Fotografija: Premalo kreme koži ne zagotavlja zaščite. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Premalo kreme koži ne zagotavlja zaščite. FOTO: Thinkstock

Kreme z zaščitnim faktorjem v razpršilu so praktične, enostavne za nanašanje a učinkovite le, če je na koži primerna količina sredstva, ki varuje pred sončnimi žarki. Kako pa jih pravilno nanašati?

Pršite vsaj šest sekund

»Na koži mora biti med pršenjem toliko kreme, da je ta vidna. To je treba nekoliko vtreti v polt in redno obnavljati nanose. Del telesa, ki ga nameravate zavarovati pred soncem, škropite vsaj šest sekund. Če denimo sredstvo z zaščitnim faktorjem 50 nanašate zgolj nekaj sekund, se njegova moč zmanjša in je primerljiva s tisto, ki jo zagotavlja krema s faktorjem od 10 do 12,« opozarja dermatolog Raman Madan, ki priporoča kombinacijo običajne in zaščitne kreme v razpršilu.

»Doma kožo natrite z običajno kremo, na plaži pa uporabljajte tisto v razpršilu, saj je bolj praktična. Nanos v primernih količinah obnavljajte vsaj vsaki dve uri in zaščitnega sredstva ne pršite neposredno na obraz, da ne bi zašlo v nos, oči ali usta. Raje ga nanesite na dlani in nato na lica, čelo, brado, ušesa in veke,« svetuje dermatolog in dodaja, da ne glede na to, kakšno kremo uporabljajte, kože soncu ne izpostavljajte v najbolj vročem delu dneva ter poskrbite tudi za primerna zaščitna oblačila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije