DOBRO JUTRO

Smuti za zajtrk

Zajtrk je pomemben dnevni obrok, v vročem poletju pa je zjutraj več kot dobrodošel dober smuti.
Fotografija: Smuti iz premišljeno izbranih sestavin predstavlja idealen poletni zajtrk. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Smuti iz premišljeno izbranih sestavin predstavlja idealen poletni zajtrk. FOTO: Thinkstock

Uravnotežen zajtrk je nepogrešljiv za dober začetek dneva. Ker pa poleti prijajo lahki in osvežujoči obroki, si zjutraj privoščite smuti. Obstaja vsaj pet odgovorov na vprašanje, zakaj je ta idealen poletni zajtrk.

Hitro je pripravljen

Vse, kar morate storiti, je, da v sekljalnik stresete izbrano sadje in zelenjavo. Sestavine lahko pripravite zvečer, jih pospravite v hladilnik, in medtem ko se v napravi spreminjajo v hranljiv obrok, skuhate kavo, najdete ključe ali v torbico namečete vse, kar morate vzeti s seboj na delo.

Lahko ga prilagodite svojemu okusu in potrebam telesa

Ena največjih prednosti smutijev je dejstvo, da obstaja nešteto možnosti za njihovo pripravo in vsak lahko najde kombinacijo sestavin, ki mu najbolj prija, dodatke prilagodi okusu ter potrebam telesa in tako poskrbi za pester, vsak dan drugačen zajtrk.

Zagotavlja osvežitev

Glede na to, da so smutiji sestavljeni pretežno iz sadja in zelenjave, torej sestavin, ki jih shranjujete v hladilniku, je napitek hladen, osvežujoč ter s pravimi dodatki hranljiv in zagotavlja zvrhano mero energije, vitaminov, mineralov, beljakovin, zdravih maščob ter vlaknin.

Lahko ga vzamete s seboj

V primerni embalaži ga lahko vzamete s seboj in si ga namesto zjutraj privoščite tedaj, ko je na delu čas za malico.

Pripomore k izgubi kilogramov

Poleg tega, da osveži, zagotavlja energijo in potrebne hranljive snovi, do zdravja in postave je veliko prijaznejši, kot so sendviči ali pekovski izdelki. Zlasti če ga boste obogatili s pravimi sestavinami, kot so jagodičevje, semena čije, ingver in cimet.

Cimet in ingver spodbujata delovanje presnove in blažita željo po slaščicah, jagodičevje telesu dovaja antioksidante, semena čije zagotavljajo beljakovine in zdrave maščobe ter dolgo ohranjajo sitost.

Skratka, smuti je odličen obrok s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje in je idealen za dober začetek dneva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije