NARAVNA KOZMETIKA

Kokosovo olje za gladke noge, mehke ustnice in zdrave lase

Kokosovo olje je v kozmetiki vse bolj cenjeno, saj lahko nadomesti številne kozmetične pripomočke.
Fotografija: Kokosovo olje je mogoče uporabljati na številne načine. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kokosovo olje je mogoče uporabljati na številne načine. FOTO: Thinkstock

Kokosovo olje je že dolgo zvezda naravne kozmetike. Upravičeno, kajti uporabiti ga je mogoče na številne načine.

Za odstranjevanje ličil s področja

Začnimo z opozorilom: kokosovega olja nikoli ne uporabljajte na celotnem obrazu. Res je, da vsebuje veliko vitaminov in drugih koži prijaznih snovi, a se ne vpija, temveč na koži tvori sloj, ki ji onemogoča dihanje in obnovo, maši pore in spodbuja mozolje. A malce olja, ki ga z bombažno gobico ali prsti nanesete na področje okoli oči, odstrani trdovratna ličila, ne da bi pri tem poškodovali trepalnice.

Zamenjava za brivsko peno

Tanek sloj olja nanesite na noge in nato z britvico odstranite dlačice. Koža bo po negi gladka, nežna in izdatno navlažena.

Naraven dezodorant

Zaradi lavrinske kisline deluje protiglivično in protibakterijsko in je zato odlično nadomestilo za dezodorant. Pet žlic kokosovega olja zmešajte s štirimi žlicami jedilne sode in enako količino koruznega škroba ter zmes uporabite kot naravno alternativo za umetne dezodorante.

Osvežilec zadaha

Lavrinska kislina pripomore tudi k svežemu dihu, saj iz ust odstranjuje bakterije, ki povzročajo zadah, in preprečuje njihovo pretirano množenje. Žličko olja v ustih zadržuje 20 minut in ga nato izpljunite.

Naravno luščilo

Malo kokosovega olja kanite na mehko krpo, dodajte malo soli ali sladkorja ter z mešanico nudite telesu učinkovito, nežno in naravno luščilo.

Balzam za ustnice

Za vse, ki imajo pogosto razpokane ustnice, bo to več kot dobrodošla novica, da kokosovo olje poskrbi za mehke poljube: nanje nanesite tanko plast tovrstne maščobe, jo nežno vtrite v kožo in spodbudite celjenje poškodovane povrhnjice.

Čistilo za lepotilne pripomočke

Zaradi protibakterijskih snovi je stopljeno kokosovo olje v kombinaciji s tekočim milom in vodo odlično čistilo za čopiče, s katerimi na obraz nanašate ličila. Potopite jih v mešanico, jih nato splaknite ter posušite in postopek ponovite enkrat na teden. 

Za nego lasišča

Če je vaše lasišče suho in je na njem prhljaj, enkrat na teden nanj nanesite kokosovo olje, zmasirajte lasišče, si na glavo poveznite kopalno čepico in olje pustite učinkovati čez noč.

Balzam za kožo

Mesta, kjer se koža zelo izsuši in hitro postane trda (komolci, kolena, stopala), negujte s koksovim oljem, ki jo zmehča in navlaži.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije