SPODBUDNO

Sadje z učinki afrodiziaka

Objavljeno 21. junij 2019 07.49 | Posodobljeno 21. junij 2019 08.45 | Piše: M. F.

Z določenimi sadeži je v resnici mogoče okrepiti libido.

Pred seksom ali med njim si privoščita jagode. FOTO: Thinkstock
Bi radi nekoliko začinili spolno življenje? Verjeli ali ne, to je mogoče doseči tudi s sadno solato iz premišljenih izbranih sadežev. Če si jo bosta z dragim razdelila pred spolnimi igricami ali med njimi, bosta občutila večjo spolno moč. Kateri sadeži pa sodijo vanjo, ker se ponašajo z učinkom afrodiziaka?

Jagode

Snovi, ki jih vsebujejo jagode, pozitivno vplivajo na libido in spolno moč, za kar sta zlasti zaslužna vitamin C in cink, ki dokazano krepita poželenje pri obeh spolih.

Citrusi

Od njih bo imel največ koristi on. Citrusi so izjemno bogati z antioksidanti, vitaminom C in s folno kislino, vse te snovi koristijo moškemu spolnemu zdravju.  

Fige

Od nekdaj slovijo kot afrodiziak in so idealne za krepitev libida. Niso le bogate z vlakninami in tako zagotovijo dobro prebavo in zdravo srce, temveč sta v njih bogato zastopana fosfor, element, ki spodbudno vpliva na spolno zdravje moških in žensk, ter sladkor, ki zagotavlja zvrhano mero energije.
Granatno jabolko
Simbol strasti in plodnosti, priljubljen sadež boginje ljubezni Afrodite. Raziskave so pokazale, da uživanje soka granatnega jabolka v telesu moških in žensk spodbudi nastajanje testosterona in s tem pozitivno vpliva na libido obeh spolov.

Banane 

Sladki sadeži vsebujejo snovi, ki spodbujajo sproščanje spolnih hormonov pri moških, ob tem pa še magnezij, ki pozitivno vpliva na zdravje prostate.
Deli s prijatelji