RESNICA

Tako pogosto ženske razmišljajo o seksu

Poredne misli se jim po glavi podijo pogosteje, kot so pripravljene priznati.
Fotografija: V njene misli se pogosto prikrade seks. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V njene misli se pogosto prikrade seks. FOTO: Thinkstock

Čeprav večina žensk zatrjuje, da seks ni prav pogosto v njihovih mislih, je to daleč od resnice. Kot je namreč dokazala nova študija spletne strani za spoznavanje partnerjev Lovehoney, na seksi igrice pomislijo vsakih 51 minut. Upoštevajoč dejstvo, da osem ur na dan prespijo, to pomeni, da se jim tedaj, ko so budne, v misli prikrade 18-krat na dan, kar v resnici ni tako redko. Res pa je, da jih moški pri tem prekašajo. Oni o seksu razmišljajo vsakih 28 minut, torej približno dvakrat pogosteje od boljših polovic. Ista študija je razkrila še, da 59 odstotkov žensk velikokrat sanjari o seksu z bivšim, med moškimi je ta odstotek nekoliko manjši in znaša 49.

Pogosteje kot nekoč

Kot se je še izkazalo, moški in ženske o seksu razmišljajo pogosteje, kot so nekoč. Zgodnejša tovrstna študija univerze Ohio je namreč zaključila, da moški na seks pomislijo 19-krat, ženske pa le 10- krat na dan.

V zadnji raziskavi je sodelovalo 163 žensk in 120 moških, starih od 18 do 25 let, njeni izsledki pa rušijo stereotip, da ženske znatno redkeje od moških razmišljajo o spolnih igricah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije