SPOLNOST

Sindrom mrtve vagine ni izmišljen

Razlog za neodzivnost vagine je lahko tudi pretirana uporaba vibratorja.
Fotografija: Ženska glava in vagina morata sodelovati. FOTO: Barabas Attila, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Ženska glava in vagina morata sodelovati. FOTO: Barabas Attila, Getty Images/istockphoto

Mnoge ženske imajo težave z doživljanjem orgazma. Eno od teh so poimenovali sindrom mrtve vagine, ko ženska v svojem spolnem organu ne čuti nobenega dražljaja. Sprva so za sindrom krivili vibratorje, zdaj pa strokovnjaki navajajo še druge vzroke.

To pa ne pomeni, da prepogosta uporaba vibratorja nima posledic. Če pri igranju z vibratorjem ni zdrave mere, vagina otopi in doživljanje orgazma postane nemogoče. Zdravnica Sherry Ross iz Santa Monice, ki je napisala knjigo z naslovom Onologija (ali Ženologija): Dokončni vodnik do zdravja ženskih intimnih predelov (She-ology: The Definitive Guide to Women's Intimate Health), priporoča, da v primeru otopelosti vagine ženske prenehajo uporabljati vibrator in dajo svojemu telesu čas, da si opomore.

Če vagina tudi čez nekaj časa ni občutljiva za dražljaje, je razlog drugje. Po mnenju omenjene zdravnice je kriva podzavest. Spolna želja žensk drugače kot pri moških domuje predvsem v glavi, vzroki težav pa so lahko zelo različni, med njimi stres, hitre spremembe razpoloženja, alkohol, droge ali kajenje. V tem primeru strokovnjaki svetujejo obisk ginekologa, ki bo pomagal razjasniti zadevo in najti pravi vzrok.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije