PREPOVEDANO

Pet med seksom prepovedanih izjav

Obstajajo besede, ki jih med spolnim aktom njena ušesa nikoli ne smejo ujeti.
 
Fotografija: V postelji so nekatere izjave strogo prepovedane. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V postelji so nekatere izjave strogo prepovedane. FOTO: Thinkstock

Komunikacija je ključ do uspešne in srečne zveze. Tudi v postelji igra pomembno vlogo, in medtem ko so nekatere besede tedaj, ko se predajata strastem več kot zaželene, obstajajo tudi take, ki jih njena ušesa nikoli ne bi smela slišati. Poglejte pet, med intimnim aktom prepovedanih izjav.

»Zdi se mi, da je bil ta orgazem zaigran«

»Nikoli je ne obtožujte igranja orgazma,« svetuje Eli Finkel, profesor socialne psihologije z univerze Northwestern. »Če se vam zdi, da med vrhuncem ni poštena, pogovor na to temo začnite zunaj postelje in jo povprašajte o občutkih, ki jo prevevajo med aktom, o tem, kaj pogreša in kakšno razvajanje ji ne odgovarja ter kaj je na drugi strani tisto, kar v njej prebudi najmočnejše občutke.«

»Ne zdaj, raje bi gledal film«

Seveda ima vsak moški, tako kot vsaka ženska, pravico zavrniti seksi povabilo, a to naj bo taktno in obzirno. »Ne morem verjeti, da bom to rekel, vendar sem danes res čisto brez moči. Kaj, če bi počakala na jutro?« so besede, ki jo bodo veliko manj prizadele kot groba in neosebna zavrnitev.

»S teboj hočem okusiti …«

Prav je, da razkrivate svoje spolne fantazije, ki bi jih iz misli radi prenesli v dejanja, a neposredni predlogi jo bodo kaj lahko prestrašili. Spolna terapevtka Arlene Goldman zato priporoča drugačno taktiko: »Že dolgo časa me zanima, kako bi bilo, če bi te med seksom privezal na posteljo. Kaj ti meniš o tem?« Tako boste na nevsiljiv način predstavili skrite želje in ji dali čas za premislek o predlogu.

»Bolje bi se počutil, če bi se testirala na spolno prenosljivo bolezen«

Kar si bo razlagala kot: »Sumim, da bi me lahko s čim okužila.« Tako kot vi tega ne bi hoteli slišati, tako boste s temu besedami užalili njo. Res je zdravje na prvem mestu, a izberite drugačen pristop: »Kaj, če bi se skupaj testirala in se res prepričala, da sva oba zdrava?« Besede, ob katerih ne bo imela občutka, da jo česa obtožujete, in bo dojela, da vam je mar za zdravje obeh.

»Misliš, da je bilo to super? Meni ni bilo všeč«

Izjava, ki ne dokazuje ničesar drugega, kot to, da ste neobzirni in nesramni. »Namesto tega ji dajte vedeti, da ste veseli dejstva, da je v postelji pripravljena premikati meje, in jo raje vprašajte, kaj bi rada počela pogosteje in česa ne mara,« svetuje Arlene Goldman. Ko bo debata stekla v to smer, boste tudi sami lahko izrazili, kaj vam je in kaj vam ni všeč ter tako brez nesramnosti iz repertoarja izločili tehnike, ki vam niso po volji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije