SEKSI VZDUŠJE

Feng šuj: spalnica za boljši seks

Z nekaj preprostimi napotki lahko znatno izboljšate spolno življenje.
Fotografija: V spalnici naj zavlada seksi energija. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V spalnici naj zavlada seksi energija. FOTO: Thinkstock

Če se vam zdi, da vajino spolno življenje potrebuje malo novega zagona, se najprej zazrite v spalnico in jo nekoliko preuredite. Pri tem vam bodo v pomoč napotki feng šuja, prastare kitajske filozofije, ki temelji na harmonizaciji energije. Če bo prava zavela v prostoru, ki je namenjen spanju ter seveda seksu, bo to vidno tudi med rjuhami.

Poiščite pravi položaj postelje

Posteljo postavite tako, da bo vzglavje ob steni ter boste z nje imeli odprt pogled na okna in vrata, vendar naj noge tedaj, ko spite, ne bodo obrnjene proti vratom. To namreč spodbuja odtekanje pozitivne energije iz prostora. Okno naj ne bo tik za posteljo, če druge možnosti nimate poskrbite, da bo imela postelja res močno vzglavje.

Znebite se nereda

Če bi radi več romantike, intime in pozornosti, iz spalnice odstranite vse, kar moti vašo pozornost ter vas spominja na manj prijetne zadeve. Kar pomeni, da se znebite likalne deske, sobnega kolesa, kupa perila, šivalnih pripomočkov, papirjev, knjig, skratka vsega, kar ni namenjeno počitku in seksu. Tudi pretiravanje z blazinami in s plišastimi živalcami ni na mestu.

Omejite elektroniko

Tako kot za delovne in telovadne pripomočke velja tudi za elektronske napravice. Ura naj bo, računalnik, televizija, tablice in podobno pa motijo tako spanec kot pozornost.

Ustvarite ravnovesje

Za dobro počutje, krepčilen spanec ter odličen seks poskrbite, da bo prostor v ravnovesju. Kar pomeni ujemajoči se nočni omarici na vsaki strani postelje. Naj bosta enake velikost, saj nočete, da se na eni strani kopiči več energije kot na drugi.

Izberite pravo umetnost

Ker seveda želite v spalnico priklicati intimo, feng šuj svetuje, da izberete umirjene motive iz narave, slike z rekami, oceani, izogibajte pa se vsemu, kar spominja na nasilje. Če se boste odločili za prizore z ljudmi, naj na izbranem delu ne bo le ena ženska, kajti to nakazuje na neodvisnost in samski stan. Priporočljivejši so motivi s pari.

In zapomnite si: spalnica ni prostor za družinske fotografije ali za fotografije drugih parov. To je vaš zasebni kotiček in podobe ljudi, ki jih imate seveda radi, v njem nimajo česa iskati.

Zaprite kanale, po katerih odteka dobra energija

Če iz spalnice vrata vodijo v kopalnico ali na stranišče, ta vedno zapirajte, saj nočete, da se pozitivna energija in libido izgubita v odtoku.

Suho cvetje ne sodi v noben prostor, zlasti ne v spalnico, saj je mrtvo, raje si omislite sveže rože in pazite, da boste ovenele takoj zamenjali z novimi.

Nikoli v spalnico ne namestite ogledala, kajti od njega se odbija energija ter ustvarja nervozo in nemir. Če brez ogledala v njej ne morete, ga namestite na notranjo stran vrat garderobne omare ali ga zvečer pokrijte s prevleko.

In še nekaj: v spalnici ni prostora za ostre, koničaste predmete. Tudi kaktusi zanjo niso primerna rastlina.

Znebite se bivšega

Vse, kar vas spominja nanj, naj gre iz spalnice. Če daril, spominkov in drugih predmetov nočete zavreči, jih pospravite na podstrešje ali v klet.

Prebudite čustva

Z nežno glasbo, diskretno razsvetljavo, romantičnimi svečami, dišavami (sandalovina, jasmin) spodbudite erotične občutke.

Uporabite rdeči trak

Še zadnji napotek: pod vzmetnico, na kateri spi vaš dragi, položite rdeč trak. Ta bo spodbudil njegove strasti in poželenje. Naj bo to vaša skrivnost, da ne bi imel občutka, da z njim manipulirate. Zadeva vsekakor ne more škodovati.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije