KOSILO

Recept: kari malo drugače

S čičeriko obogatimo jedi na žlico, lahko jo dodamo v zrnju, lahko pa tudi čičerikino moko, ki bo enolončnico ali omako lepo zgostila.
Fotografija: Gobov kari s čičeriko. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Gobov kari s čičeriko. FOTO: Guliver/Getty Images

Stročnice v zrnju so izjemno priročno živilo, ki reši marsikatero zagato ob nenadni lakoti. Seveda, če so že kuhane, bodisi da jih imamo v zamrzovalniku bodisi v konzervi. Jedi iz suhega fižola ali čičerike pa je seveda treba načrtovati vnaprej, saj se dolgo kuhajo. Kuhano čičeriko dodamo v jed čisto na koncu, če želimo, da bo gostejša, pa že na začetku, da se bo nekoliko razkuhala. Zanimiv prigrizek pripravimo iz kuhane čičerike, ki jo poljubno začinimo in spečemo v pečici, dovolj bo pol ure na 200 stopinj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije