Z DVEMA RECEPTOMA

FOTO: Nekdanji dirkač postaja ambasador briške rebule

V Kleti Brda so pripravili trgatev, na kateri je bil tudi Ralf Schumacher. Nekdaj dirkal v formuli 1, danes je lastnik restavracije z mediteransko kuhinjo.
Fotografija: Chef Bine Volič (desno) je skuhal dovolj slastnih jesenskih njokov za tiste, ki so se ta teden pridružili trgatvi v Kleti Brda. FOTO: Damijan Simčič
Odpri galerijo
Chef Bine Volič (desno) je skuhal dovolj slastnih jesenskih njokov za tiste, ki so se ta teden pridružili trgatvi v Kleti Brda. FOTO: Damijan Simčič

Trgatve gredo ob začetku oktobra že počasi h koncu. Ta teden, tik pred deževnimi dnevi, so v Kleti Brda pripravili posebno trgatev, na katero so povabili tudi nekdanjega voznika formule 1 Ralfa Schumacherja. Brat legendarnega Michaela Schumacherja je Goriška brda obiskal že prej, tesna vez, ki jo je v zadnjih letih stkal s Kletjo Brda, pa se je začela zaradi – rebule.

Mlajši od slavnih bratov je danes lastnik restavracije Schumachers v nemškem mestu Bergheim kakšnih 30 kilometrov od Kölna, v njej strežejo mediteransko hrano. Spletni viri povedo, da je zelo uglajena in šik.

No, Ralf Schumacher, šestkratni zmagovalec v formuli 1, je zdaj poslovnež in ljubitelj gastronomije, obiski elitnih restavracij mu niso tuji. V eni od njih v avstrijskem Salzburgu ga je rebula iz Kleti Brda tako navdušila, da se je odločil obiskati kraje, od koder izvira to vino.

Nova linija: Schumacher selection

»Že po prvih stikih ga je tako prevzela, da je predlagal poglobitev sodelovanja. Odlične izkušnje z rebulo pa so ga spodbudile, da je oblikoval lastno etiketo s svojim imenom. Že na drugem obisku je želel asortiman razširiti še na druga vina in nastala je blagovna znamka Schumacher selection,« o sodelovanju, ki se je seveda podaljšalo v povabilo na trgatev, pojasnijo v Kleti Brda.
V zbirki s Schumacherjevim podpisom je zdaj že sedem vin, kajti Ralf je izbral klasično penino, sveži beli vini rebula in sauvignon blanc, chardonnay, zorjen v sodčkih barrique, lahkoten modri pinot, izrazit cabernet franc ter za konec še briško posebnost, pikolit, ki je tradicionalno desertno vino iz kleti.

Hkrati so v Kleti Brda pojasnili, da so omenjena vina že odpotovala v izbrane restavracije, tudi takšne z Michelinovo zvezdico, ter na police vinotek v mondenih mestih, kot sta St. Tropez in St. Moritz.

Na trgatev so v Klet Brda ta teden povabili tudi znanega slovenskega chefa Bineta Volčiča. Ko je razmišljal, kaj pripraviti za tiste, ki so se podali med brajde, se je odločil za jesensko kreacijo: bučne njoke z žajbljem, grozdjem in gorčico. Bi jih radi pripravili tudi vi? Nič lažjega, kajti chef je za Okuse z veseljem zapisal recept! Špela Ankele



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije