NOVI TRENDI KOPALK

FOTO: Kraljica plaže

Da bi modno zavladali na svojem koščku na soncu ob morju, reki, jezeru ali bazenu, ne potrebujte veliko – dovolj bodo kopalke, ki laskajo vaši postavi in so usklajene z letošnjimi smernicami. Te ponujajo nekaj za vsak okus.
Fotografija: V modi so na različne načine poudarjena ramena. Pri H&M ponujajo volančke in izreze.
Odpri galerijo
V modi so na različne načine poudarjena ramena. Pri H&M ponujajo volančke in izreze.

V kopalkah marysia bi se lahko na plaži pojavila tudi kaka hollywoodska diva iz petdesetih let.
V kopalkah marysia bi se lahko na plaži pojavila tudi kaka hollywoodska diva iz petdesetih let.
Zdi se, da so modni oblikovalci v letošnjih krojih in vzorcih kopalk z veliko žlico zajemali iz zgodovine. Tako lahko med pestrim naborom najrazličnejših modelov najdemo dvodelne kopalke z visokim pasom, ki bi jih v štiridesetih, petdesetih letih brez zadrege lahko za na plažo oblekla nepozabna hollywoodska diva Ava Gardner.

Rožasti potiski so krasili že bikinke Brigitte Bardot v šestdesetih letih, leta 2019 pa znova osvajajo. Toda pozor. Cvetje na blagu prej spominja na tapete v kaki starinski pariški kavarni kot na resnično cvetje – v nasprotnem primeru tvegate, da boste videti iz mode.

Živalski vzorci se z vrhnjih oblačil selijo na kopalke. Topshop.
Živalski vzorci se z vrhnjih oblačil selijo na kopalke. Topshop.
Sramežljivost, kot že lani, tudi letos ostaja modna vrlina: cele kopalke, ki so lani znova osvojile plaže, ostajajo trdno v sedlu. V pestrem naboru različnih barv in krojev vam bodo nemara v oči padle preproste cele rdeče kopalke z visokim izrezom na stegnih. Če se vam zdijo nekako znane, ste bili nemara med številnimi, ki jih je v začetku devetdesetih obnorela teve serija Obalna straža – prav takšne so namreč nosile junakinje, vključno s C. J. Parker, ki jo je upodobila Pamela Anderson. Kroj, ki se ga v resnici spominjamo še iz osemdesetih let, je odlično videti v kombinaciji s še eno modno muho enega najbolj bohotnih modnih desetletij, živalskimi potiski. Ti so se potem, ko so dodobra osvojili vrhnja oblačila, znašli tudi na kopalkah.

Kopalke mango iz modne rebraste tkanine
Kopalke mango iz modne rebraste tkanine
Vam bolj ustreza moda, kakršno smo nosili v času, ko se je rojevala generacija Z? Ni problema. Ustvarjalci so za vas obudili cele kopalke z izrezi, čeprav ne nujno podobnimi Hermesovim, ki jih je leta 2000 nosila Naomi Campbell. Bi bile pa prav te lahko navdih za še en velik hit leta 2019, za asimetrične kopalke na eno naramnico? Ta je lahko okrašena z volančki, ki jih ustvarjalci na sploh radi vidijo. Poleg pestrih možnosti krojev, barv in vzorcev se nam letos ponujajo različni materiali. Posebno priljubljeni so z rebrasto ali kako drugače izbočeno površino, ki ustvarjajo vtis, da je blago debelejše, kot je v resnici.

Nenavadni izrezi in asimetrija. Kopalke yamamay.
Nenavadni izrezi in asimetrija. Kopalke yamamay.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije