DELOINDOM

Svetovalnica: Kolikšen odstotek soglasij etažnih lastnikov potrebujem za podrtje balkonske ograje

Arhitektka odgovarja na vprašanje bralca o potrebnem soglasju za podrtje betonske ograje v večstanovanjski stavbi.
Fotografija: Arhitektka, specializirana za gradbeno zakonodajo, odgovarja na vprašanje bralca o potrebnem soglasju za podrtje betonske ograje v večstanovanjski stavbi. FOTO: Cinematographer, Shutterstock
Odpri galerijo
Arhitektka, specializirana za gradbeno zakonodajo, odgovarja na vprašanje bralca o potrebnem soglasju za podrtje betonske ograje v večstanovanjski stavbi. FOTO: Cinematographer, Shutterstock

Spoštovani,

zanima me, če je za podrtje zidane balkonske ograje (sprednji del balkona) v večstanovanjskem objektu dovolj več kot 50 % soglasje etažnih lastnikov, ki je potrebno zaradi spremembe zunanjega videza stavbe.

Nagibam se, da bi namesto obstoječe zidane ograje montiral stekleno ograjo. Je pa tudi opcija, da bi odstranil zidano + kovinsko ograjo ter jo v celoti zamenjal za stekleno izvedbo.

Gre za objekt iz leta 1973. Prvotno so bili balkoni izvedeni tako, da je bila sprednja ograja pozidana (armiran beton), na stranskem delu pa kovinska ograja. Je pa res, da so se spremembe v času prenove fasade že izvedle, in sicer je bila v sklopu tega pozidana (dozidava) večina kovinskih balkonskih ograj.

Lepo vas pozdravljam.

 

- Matija

Nasvet arhitektke preberite na deloindom.si.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije