E-GLASOVNICA

Glasujte za slovenski avto leta 2020

Bralke in bralci Slovenskih novic lahko izbirate med številnimi novimi modeli na slovenskem trgu.
Fotografija: Logotip izbora slovenski avto leta 2020.
Odpri galerijo
Logotip izbora slovenski avto leta 2020.

Tudi letos, že 28. zapored, bomo slovenski mediji izpeljali tradicionalni izbor za slovenski avto leta. Pri njem sodelujemo Slovenske novice in Delo, Motorevija AMZS, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net in avtomobilski blog Komotar Minuta. Danes objavljamo prvo glasovnico za slovenski avto leta 2020, v prihodnjih tednih bomo objavili še štiri, zadnjo 23. novembra 2019.

Pravila izbora

Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg, in jih je bilo registriranih vsaj 25. Najprej imate glavno besedo bralci in bralke, gledalci in gledalke ter poslušalci in poslušalke, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz naštetih medijev. Glasujete lahko za avtomobile v okvirčku, skup­aj jih je 25. Po pravilih se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore. Tisti, ki bo zbral največ glasov, začne pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako naprej do petega mesta.

Lanski finalisti z zmagovalcem fordom focusom v ospredju FOTO: SAL
Lanski finalisti z zmagovalcem fordom focusom v ospredju FOTO: SAL

Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja 2020 ocenili še novinarji, in tisti, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2020. Glasovnice z vašim kandidatom za avto leta – izpolnjene in nalepljene na dopisnico – pričakujemo na naslovu Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Obrati. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 29. novembra 2019; fotokopirane bomo izločili. Glasujete lahko tudi z elektronsko glasovnico na naši spletni strani in sicer enkrat na teden.

Glasujte tukaj:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije