OBRATI

Kockasti superšportnik

Lego ima tudi Bugattijevega chirona, model iz 3599 kock kot po navadi navdušuje s podrobnostmi.
Fotografija: V času pisanja se je dalo Legovega bugatti chirona v spletni trgovini mimovrste.com najti celo za 299,90 evra. FOTO: Lego
Odpri galerijo
V času pisanja se je dalo Legovega bugatti chirona v spletni trgovini mimovrste.com najti celo za 299,90 evra. FOTO: Lego

Bugatti chiron je nedavno kot prvo produkcijsko vozilo presegel mejo 300 milj na uro (natančneje, peljal je s hitrostjo 304,77 mph oziroma 490,48 km/h). Ker pa je začetna cena maloserijskega modela chiron super sport 300+ malce previsoka za navadnega smrtnika – nekaj čez 3,5 milijona evrov –, si lahko omislimo Legov Technic set 42083, ki so ga mojstri kock razvili v sodelovanju z Bugattijem, da bi v igrači ujeli duh tega izjemnega superšportnika.

Chiron v kockasto-aerodinamični podobi in nizkopresečne gume na širokih platiščih, disk zavore, osemstopenjski menjalnik s premikajočo se ročico in krmilo z Bugattijevim logotipom, ne manjka niti premični zadnji spojler. Pod pokrovom motorja v zadku je šestnajstvaljni motor s premikajočimi se bati, v prtljažniku pa sta unikatna serijska številka – in potovalka. Model v razmerju 1 : 8 je izdelan v dveh odtenkih klasične Bugattijeve modre barve, priložena pa je tudi zbirateljska knjižica z natančnimi navodili.

Lego chiron je dolg 56 cm, širok 32 in visok 14 cm, sestavljanje pa bo lastniku vzelo več sicer lepih ur. V setu je 3599 kock, namenjen pa je večnim otrokom, na škatli je uradna oznaka 16+. No, cena ni ravno otroška: 379 evrov na slovenski strani Legove spletne trgovine. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije