Prezračevalnik avta. Veste, kaj je to?

Acool prezračuje parkirano vozilo, s čimer zniža vsebnost VOC in temperaturo, zaradi česar se tudi klima manj muči.
Fotografija: FOTO: acool
Odpri galerijo
FOTO: acool

Na teh straneh smo obdelali že vrsto zanimivih in nenavadnih avtomobilskih pripomočkov in projektov, ki so se (uspešno) financirali na kickstarterju, prišel pa je čas, da pogledamo tudi kakšnega, ki je imel dobro idejo in dober namen, a ni zbral dovolj podpore.

Prezračevalnik avtomobilske kabine acool družbe Syntron je na platformi za množično financiranje kickstarter dosegel le osmino zastavljenega cilja, čeprav je šlo za uporabno in koristno napravo, ki skrbi za prezračevanje parkiranega avtomobila, da se na vročem soncu ne segreje pretirano, in iz njega spravlja hlapne organske spojine (VOC), ki se zadržujejo v zaprtih prostorih. Mimogrede, Syntron ima sedež v Hongkongu, tako da imajo izkušnje z vročino in visoko vlago.

Acool se nastavi na zadnja vrata avtomobila, pri čemer ena enota v avto vpihava svež zrak, druga pa ga izpihava. Ventilatorji se napajajo s solarno ploščo, ki jo nastavimo na vetrobransko ali zadnje steklo oziroma prek 12-voltne avtomobilske vtičnice. V petih minutah naj bi naprava dvakrat zamenjala ves zrak v kabini, s čimer poskrbi, da je avto bolj svež in da se klimatska naprava ne obremenjuje, ko ga zaženemo. Kljub neuspehu na kickstarterju projekt ni umrl in je na voljo v spletni trgovini acool.global za dobrih 160 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije