PRENOVA

Pet največjih napak pri prenovi kopalnice

Če nameravate svojo kopalnico odeti v novo podobo, se izognite nekaterim, sicer najpogostejšim napakam pri prenovi tega dela doma.
Fotografija: Pri prenovi kopalnici bolj kot modne trende upoštevajte svoj okus in funkcionalnost opreme. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri prenovi kopalnici bolj kot modne trende upoštevajte svoj okus in funkcionalnost opreme. FOTO: Thinkstock

Prenova kopalnice je obsežen projekt, da pa bo njegov zaključek res tak, kot ste se nadejali, bodite pozorni na nekaj malenkosti, ki se jim morate v prid lepe kopalnice za vsako ceno izogniti.

Prevelike ploščice

Pomembno je, da izberete kakovostne ploščice. Pri njih varčevanje ni na mestu. A ne le kakovost, ključna je tudi prava velikost. Velike ploščice so primerne izključno za prostorne kopalnice. Velikost talnih in stenskih ploščic je treba izbirati glede na dimenzije prostora, ki ga imate na voljo. Za manjše kopalnice so primerne tiste standardne velikosti, razgibanost pa je mogoče doseči z mozaikom na vidnem mestu.

In še nekaj: talne ploščice lahko položite na steno, vedite pa, da je za njihovo pritrditev treba več lepila, kot pri stenskih in jih je zato tudi težje odstraniti. Stenske ploščice za tla niso primerne, saj zaradi gladke površine lahko vodijo v padce in se pod pritiski hitreje poškodujejo.

Temne stene

Običajno se v kopalnici kombinira dva odtenka ploščic, barvo pa je primerno izbrati glede na velikost prostora. Temne ploščice za manjše kopalnice niso dobra izbira, saj je prostor zaradi njih videti manjši ter utesnjen. Prav tako so na temnih ploščicah hitreje opazni madeži vodnega kamna in mila, zato so za kopalnice priporočljivejši svetlejši odtenki.

Sledenje modnim trendom

Prav je, da ste v koraku s časom, vendar pomislite, da kopalnice naslednje leto ne boste znova prenavljali in bolj kot modnim trendom sledite okusu, funkcionalnosti ter uporabnosti elementov, ki jih boste vključili v svoj dom.

Bele sanitarije in bež ploščice

Izbira belih sanitarij je vedno varna izbira, vendar jih ne kombinirajte s ploščicami nevtralnih barv. Če boste vendarle vztrajali pri tej nameri, prostor poživite z dekorativnimi predmeti živahnih barv in tako razbite monotonost.

Ozke fuge

Fuge med ploščicami naj bodo široke vsaj tri milimetre. Njihovo barvo prilagodite barvi ploščic in jih tako izkoristite tudi v namen dekoracije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije