Predstavitvena informacija

Kaj je res in kaj ne o menjavi oken  

Objavljeno 01. oktober 2018 08.05 | Posodobljeno 11. oktober 2018 11.08 | Piše: P. I.

Kar nekaj je mitov, ki krožijo o oknih in njihovi zamenjavi. Strah, da bo po zamenjavi starih oken v stanovanju preveč vlage ali da bodo po prihodu monterjev vaši prostori neprepoznavni, je sicer pričakovan, a popolnoma odveč. 

Referenčni primer vgradnje panoramske zasteklitve Arcont FOTO: Andrej Murovec

V podjetju Arcont okna & vrata smo zato sklenili, da vam pomagamo odpraviti vse dvome.

1. Tesnjenje
Mit: Nova okna tako tesnijo, da se v stanovanju nabere preveč vlage, ki se je ni mogoče znebiti. Zato bom raje kupil lesena okna!
Resnica: Nobena okna ne tesnijo »preveč«. Resnica je le ta, da ste bili navajeni na prepišnost, ki je zdaj ni več. Zato se morate naučiti pravilno zračiti stanovanje. Po potrebi od 2- do 3-krat na dan za 5 do 15 minut prezračite stanovanje z na stežaj odprtimi okni. Tako težav z vlago ne boste imeli.

2. Montaža
Mit: Po montaži oken bo stanovanje v popolnem razsulu.
Resnica: Morda bodo nastale minimalne poškodbe – navsezadnje gre za zamenjavo oken. A Arcontovi monterji so izkušeni, vaša okna bodo zamenjali izredno skrbno!
 
3. Dvo- in trislojna zasteklitev
Mit: Trislojna zasteklitev je enaka dvoslojni, le dražja je.
Resnica: Trislojna zasteklitev pripomore k boljši energijski učinkovitosti in zvočni izolativnosti. Običajno je res dražja, a ne pri oknih Arcont! Podjetje Arcont okna & vrata standardno ponuja trislojno zasteklitev za ceno dvoslojne.

image
Referenčni primer zaključenega projekta FOTO: Arcont

4. Trpežnost večje zasteklitve
Mit: Večja zasteklitev je problematična, saj je okno težje, zato se po nekaj časa povesi.
Resnica: To bi se zgodilo, če profil ne bi bil ustrezno ojačan. Arcontova okna imajo jekleno ojačitev po smernicah proizvajalca, zato se tudi po letih uporabe ne bodo povesila.

5. Barve
Mit: Folija Renolit, s katero je spremenjena barva okna (npr. v imitacijo lesa ali drugo barvo), se bo oluščila in ni obstojna.
Resnica: Folija Renolit ni preprosto nalepljena na profil, ampak je toplotno obdelana skupaj s profilom že v proizvodnji pri izdelavi profilov, zato je izredno obstojna in na oknu deluje zelo »naravno«.

Mit, ki drži kot pribit: nova okna ustvarijo povsem novo, prijetnejšo atmosfero bivanja.

Tako, nekaj mitov smo uspešno razbili! Če se vam pojavljajo še kakšna vprašanja in bi se radi o njih pogovorili s strokovnjaki, ne odlašajte. Izkušeni prodajni inženirji podjetja Arcont okna & vrata vam bodo z veseljem pomagali, zato se naročite na svoj termin svetovanja po meri. Več na http://www.okna-vrata.si.
Deli s prijatelji