Lučke pod strop, pepček z baloni

Tudi manjši pikniki imajo svoj čar, saj je manj priprav in se lahko bolj posvetimo drug drugemu pa tudi dekoraciji in zabavnim igram.
Fotografija: Izdelajmo zastavice, obesimo novoletne lučke, balone ali druge okraske in si pripravimo malce drugačen piknik.
Odpri galerijo
Izdelajmo zastavice, obesimo novoletne lučke, balone ali druge okraske in si pripravimo malce drugačen piknik.

Četudi med letošnjimi prvomajskimi prazniki velika srečanja odpadejo, to še ne pomeni, da si ne moremo teh dni narediti čim bolj čarobnih. Ne nazadnje postaja vreme vedno lepše, dnevi so že prijetno dolgi in posedanje na balkonu ali vrtičku pred hišo se rado zavleče v noč. Če še niste, so zadnji aprilski dnevi kot nalašč, da odprete sezono piknikov. In letos bo dogodek še toliko bolj poseben, ker si boste res lahko vzeli čas le za ožje družinske člane oziroma ljudi, s katerimi si delite gospodinjstvo. Nič večurnih priprav ogromno hrane ter zapravljanje gore denarja za pijačo.
Jabolka lahko primemo šele, ko so iz vode. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Jabolka lahko primemo šele, ko so iz vode. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Posvetite pa se lahko dekoraciji. To so lahko že samo novoletne lučke, ki jih obesimo pod strop, na balkonsko ograjo, lahko jih napeljemo med drevesoma. Ko se stemni, bodo pričarale romantično in čarobno vzdušje in lahko se zgodi, da bodo na vrtu ostale kar do konca jeseni. Lučkam lahko dodamo zastavice na vrvi, za izdelavo pa zadolžimo kar otroke, saj je povsem enostavna.

Potrebujemo več kosov daljše vrvi in barvni papir. Pa seveda škarje, ravnilo, svinčnik in lepilo. Na barvni papir narišemo trikotnike poljubnih velikosti, naj bodo kar se da enaki, nato pa jih izrežemo. Vrv raztegnemo na tla ter nanjo nalepimo trikotnike. Vsakega z eno stranico položimo približno dva centimetra čez vrv, del, ki štrli čez, namažemo z lepilom ter zapognemo. Trikotniki se lahko stikajo ali ne, lahko so enobarvni ali je vsak drugačen ...


Na piknikih običajno sedimo za mizo ali za tisto večjo, kjer se pač najde kaj prostora. Za manjše družbe pripravimo malce drugačno postavitev. Na travo položimo odejo ali več teh, prinesemo nekaj okrasnih blazin in na sredino postavimo nizko mizico, tisto iz dnevne sobe, denimo. Da ne bo treba prepogosto hoditi do hladilnika, večji čeber napolnimo z ledom ter vanj postavimo steklenice najljubše pijače.

Ob dobri jedači in pijači pa prija tudi zabava, sploh če so prisotni otroci. Na plan privlečemo karte in druge družabne igre, če bi se radi ohladili, napolnite balone z vodo in se pomerite v igri pepčka. Igralci se postavijo v krog, eden pa vanj. Slednji mora balon prestreči, ko mu to uspe, ga v krogu zamenja tisti, ki je balon držal zadnji. Obilo smeha in špricanja se obeta, ko balon pade na tla! Za lovljenje jabolk potrebujemo večji čeber, vodo in jabolka.


Čeber napolnimo z vodo in vanjo stresemo nekaj jabolk. Igralci roke sklenejo za hrbtom in poskušajo ujeti plavajoča jabolka, pri čemer si lahko pomagajo samo z obrazom. Večja kot bodo jabolka, težja bo igra. Tekmujemo lahko tudi v brcanju japonk: tekmovalci si jih nadenejo, nato pa jih poskušajo z noge brcniti čim dlje. Igra bo še posebno zanimiva otrokom, saj bodo končno lahko počeli nekaj, česar jim starši običajno ne dovolijo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije