Igre niso le za otroke

Piknike in druga srečanja popestrimo z zabavnimi igrami, ki bodo nasmejale tudi odrasle; z zavezanimi očmi ugibamo, katera hrana je na mizi, ali se pomerimo v imitiranju igralcev.
Fotografija: Igre ugibanja so zabavne in preproste, saj zanje ne potrebujemo tako rekoč nobenih pripomočkov.
Odpri galerijo
Igre ugibanja so zabavne in preproste, saj zanje ne potrebujemo tako rekoč nobenih pripomočkov.

Zakaj ne bi piknikov in drugih srečanj na prostem popestrili s kakšno igro? Te niso le za otroke, več kot dobrodošle so med dolgimi druženji, ko se začne marsikdo dolgočasiti. Med klasične oblike zabave ob tovrstnih dogodkih spada seveda partija badmintona, ali imamo v bližini mrežo ali ne, je pravzaprav čisto vseeno, že odbijanje perjanice je odlična zabava in hkrati rekreacija, s katero porabimo zaužite kalorije.

Piknik prostori, ki jih je mogoče najeti, so običajno opremljeni tudi z igrišči za odbojko in kakšnim golom, treba je prinesti le žoge. Medtem ko se bodo športni navdušenci podili za žogami ali naokoli skakali z loparji v rokah, pa se lahko tisti z manj kondicije zabavajo po svoje.


Ena od zabavnih iger, v katerih lahko sodelujejo prav vsi, se imenuje Igraj svojo vlogo, zanjo pa potrebujemo le štoparico. Vsak udeleženec si, ko pride na vrsto, izbere znanega igralca ali igralko in poskuša v 15 sekundah čim bolje interpretirati osebo ali katero od vlog, ki jih je ta odigrala, medtem ko je naloga preostalih uganiti, za koga gre. Igra Ugani, kaj je za tiste malo bolj avanturistične: igralcu zavežemo oči, on pa mora ugibati, kaj mu pomolimo pod nos. To je lahko kakšna jed, pijača, tudi predmet. Tisti, ki ugiba, lahko reč okuša, vonja in tipa, to pa mora početi tako dolgo, dokler ne ugane, kaj ima pred seboj.
Kdo bo brez pomoči rok najhitreje pojedel pito ali krožnik smetane?
Kdo bo brez pomoči rok najhitreje pojedel pito ali krožnik smetane?

Predvsem v Združenih državah Amerike je na piknikih priljubljeno tekmovanje v goltanju različnih jedi, najpogosteje so to pite – te so še posebno zabavne, saj tekmovalci ne smejo uporabljati rok. Pred vsakega, tej igri se bodo z veseljem pridružili tudi otroci, položimo pito, mu za hrbtom zvežemo roke, na znak pa morajo začeti jesti. Zmaga tisti, ki prvi pospravi svojo pito. Priporočljivo je, da imamo v bližini tekočo vodo, da se bodo lahko tekmovalci pozneje umili. Ponudimo lahko tudi stepeno smetano, s katero napolnimo krožnik.


Manj nesnage, a prav toliko smeha bo pri lovljenju jabolk. Velik čeber napolnimo z vodo in damo vanjo nekaj jabolk. Tekmovalcem za hrbtom zvežemo roke in iz čebra morajo samo z usti spraviti čim več sadežev. Pri tem se bodo seveda povsem zmočili, zato igra morda ni najbolj primerna za naličene dame. Zmaga tisti, ki zbere največ jabolk. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije