REŠEVALNI HELIKOPTER

Airbusov legokopter: za malce večje oziroma večne otroke

Lego je predstavil reševalni helikopter; airbus H175 bo navdušil staro in mlado.
Fotografija: Za malce večje oziroma večne otroke FOTO: Lego
Odpri galerijo
Za malce večje oziroma večne otroke FOTO: Lego

Lego ima v svoji ponudbi tudi letala in helikopterje, le da doslej ni izdelal prav veliko (beri: praktično nič) replik pravih letal ali helikopterjev. Delno na to vpliva odločitev Dancev, da otrokom ne bodo prodajali igrač, ki se v resničnem življenju (lahko) uporabljajo v vojaške namene.

No, zdaj pa so predstavili legokockasti model Airbusovega reševalnega helikopterja H175, ki bo malce večjim otrokom in seveda tudi odraslim pokazal, kako delujejo ta fascinantna zračna plovila. Set 42145 iz Legove serije Technic je sestavljen iz 2001 dela, poleg vsega pa je tudi motoriziran. Navdušenci nad legomehaniko bodo lahko videli, kako se z različnimi hitrostmi usklajeno vrtita glavni in repni rotor, ne manjkajo niti dvigalo in izvlečna pristajalna kolesa. Ročno je mogoče spreminjati naklon kril rotorja, odpirati vrata kokpita in potniškega dela in še kaj.

Legov airbus ni majhen, saj meri kar 72 cm v dolžino, visok je 24 cm, širok pa 13. Priloženi motorček za delovanje potrebuje šest baterij AA, kar ni ravno malo, a od tako velike igrače ne moremo pričakovati nizke mase. Pa niti cene: Lego Technis 42145 stane slabih 220 evrčkov. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas