Čudežna moč molitve

Zdravi z dotikom bolnega vpliva na njegov proces samoobnavljanja. Z vdihom potegnemo vase zdravilno energijo, negativno sprostimo z izdihom.
Fotografija: Ko molimo za nekoga, se energijsko povežemo z njim. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ko molimo za nekoga, se energijsko povežemo z njim. FOTO: Guliver/Getty Images

V resnici molitev nima toliko zveze s tem, da bi se nam izpolnilo želeno, ampak pomaga usmeriti zdravilno energijo v telo, pravijo guruji. Raziskovalci so se lotili dokazovanja delovanja moči molitve in dr. Byrd je naredil študijo na sto srčnih bolnikih. Poleg običajne nege jih je pol dobilo še navodila za molitev glede na svoje versko prepričanje.

Ugotovil je, da je šlo tistim, ki so si pomagali z molitvijo, bolje v marsičem – manj med njimi jih je doživelo zastoj srca, manj je bilo potrebe po priklopu na naprave, potrebovali so manj zdravil, manjkrat se je pri njih razvila pljučnica. Poskus je ponovila dr. Targova na bolnikih z aidsom. Tisti, za katere so molili, so imeli manj obolenj in sprejemov v bolnišnico.

Tudi če na bolnega položimo roke z dobrimi nameni, steče zdravilna energija.
Tudi če na bolnega položimo roke z dobrimi nameni, steče zdravilna energija.
Pri tem ni nujno, da gre za konkretno molitev, šteje vsaka oblika prenosa pozitivne energije na drugega človeka. Lahko gre za preprosto polaganje rok na človeka v stiski, če se zadovoljna, zdrava, srečna, ljubeča oseba, polna življenja, dotakne bolnika. In tudi če ni dotika, je podobno, saj ljudje samodejno komuniciramo med sabo oziroma se naše energijsko stanje prenaša z drugega na drugega.

Tako je prenosljiva dobra volja, na žalost pa prav tako vsako negativno stanje. Živimo namreč v skupnem energijskem polju, v katerem smo vsi povezani. Če se krepka zdrava oseba dotakne bolne, lahko pozitivno vpliva na njen proces samoobnavljanja.

Pravzaprav je molitev podaljšanje vere. Ne glede na njeno obliko v različnih religijah gre za proces sprejemanja in spuščanja ter afirmacije za zdravje nas ali drugega. Da jo opravimo, kot je treba, se moramo naučiti pravilno dihati. Ko so se začeli Evropejci priseljevati na Havaje, je bila ena prvih stvari, ki so jih opazili domačini, da med molitvijo ne znajo pravilno dihati, da bi se odprli sprejemanju či. Polinezijci, Kitajci in Indijanci so namreč od nekdaj razumeli, da je skrivnost v sprejemanju in sproščanju prek dihanja, ki okrepi moč molitve in spodbudi zdravilne telesne procese.

Podobno kot se odpirajo in zapirajo telesne pore, da se sproščajo strupi in sprejmemo či, je pri dihanju. Ko potegnemo zdravilno energijo vase z vdihom in sprostimo negativno z izdihom, pomirimo telo in ga napolnimo s svetlobo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije