NA OKS

Zlata olimpijka Urška Žolnir Jugovar ima novo službo

Olimpijska prvakinja iz Londona 2012 je od danes zaposlena za polni delovni čas na Olimpijskem komiteju Slovenije.
Fotografija: Zlata olimpijka Urška Žolnir Jugovar je od danes zaposlena v OKS. Foto Leon Vidic Delo 
Odpri galerijo
Zlata olimpijka Urška Žolnir Jugovar je od danes zaposlena v OKS. Foto Leon Vidic Delo 

Nekdanja judoistka Urška Žolnir Jugovar, olimpijska prvakinja iz Londona 2012, je od danes zaposlena za polni delovni čas na Olimpijskem komiteju Slovenije. »Delala bo v marketingu, hkrati pa bo pomembno gradila steber športnikov in olimpijskih vrednost,« je za STA povedal predsednik OKS Franjo Bobinac.

»Zelo sem vesel, da se nam je pridružila, saj je dokazala, da je po neverjetno uspešni športni karieri lahko ob materinstvu z diplomo končala tudi študij. Nato je začela zelo uspešno poslovno pot in sem zelo zadovoljen, da se je v olimpijskem letu vključila v naše delo,« je dodal Bobinac.

image_alt
Težko bi odplačevala kredit

Dvainštiridesetletna Žolnir Jugovar je v britanski prestolnici pred 12 leti osvojila prvo posamično zlato olimpijsko medaljo slovenskih športnic, leta 2004 je bila v Atenah na OI že bronasta. Junija 2022 je bila na kongresu Evropske judoistične zveze (EJU) izbrana za eno od treh športnih direktoric krovne organizacije na stari celini. Po končanem študiju je bila nekaj časa zaposlena v marketingu Celjskih mesnin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije