ČUSTVENO

VIDEO: Zlomil se je in zajokal pred svetom

Britanski teniški igralec po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe nadaljuje pot do zmagovalne forme.
Fotografija: Bil je številka ena moškega tenisa, danes je na lestvici ATP na 832. mestu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Bil je številka ena moškega tenisa, danes je na lestvici ATP na 832. mestu. FOTO: Reuters

WASHINGTON – Andy Murray je po maratonskem boju v tretjem krogu turnirja ATP v Washingtonu premagal Romuna Mariusa Copila

Trikratni zmagovalec turnirja za grand slam in nekdanja številka ena moškega tenisa, ki se vrača po dolgotrajnem okrevanju po operaciji kolka, je do zmage s 6 : 7 (5), 6 : 3, 7 : 6 (4) prišel po treh urah igre. To je bila njegova tretja zaporedna zmaga v treh nizih na turnirju, kjer se je prvič po letu dni vrnil na igrišča s trdo podlago.

Zmago je 31-letni Škot sprejel z mešanimi občutki, saj se je dvoboj zaključil v zgodnjih jutranjih urah. Vidno ganjen je obsedel na klopci za igralce in potočil nekaj solz, kasneje pa je na novinarski konferenci izrazil svoje nestrinjanje z razporedom turnirja, po katerem se je dvoboj lahko začel ob polnoči.

»Predstavljam stališče nekoga, ki se vrača po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe. Mislim, da ne bi smel biti postavljen v položaj, kot je bil današnji, pri čemer se pričakuje, da bom naslednji dan lahko znova igral. Mislim, da to ni razumno,« je povedal in dodal, da igranje dvobojev do 3. ure ni dobro niti za igralce niti za (televizijske) gledalce.

Organizatorji turnirja v ameriški prestolnici so sicer imeli ogromno težav zaradi dežja, zaradi česar so bili kar štiri dni prisiljeni prestavljati dvoboje in zato strniti razpored.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije