IZPAD

VIDEO: Pobesnela in na sodniškem stolu razbila lopar

Razočarana je odkorakala z igrišča.
Fotografija: Znorela je. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Znorela je. FOTO: posnetek zaslona

RIM – Za nenavaden izpad je na teniškem turnirju v Rimu v sredo poskrbela nekdanja prva igralka sveta Karolina Pliškova. Čehinja je po sporni sodniški odločitvi zelo slabo nadaljevala, izgubila dvoboj drugega kroga proti Grkinji Marii Sakkari, na koncu pa razbila svoj lopar na stolu glavne sodnice Marte Mrozinske.

Pliškova je v tretjem nizu pri izidu 6 : 3, 3 : 6 in 5 : 5 (30 : 30) servirala, stranska sodnica pa je klicala avt. Peta igralka z lestvice WTA Pliškova je protestirala pri glavni sodnici, ki pa na peščenem igrišču ni našla odtisa žogice, zato je sprejela odločitev stranske sodnice in šesti nosilki turnirja dosodila avt.Čeprav so počasni posnetki razkrili, da ima Pliškova prav in da je žogica bila v igrišču, pa je sporna sodniška odločitev tako razjezila češko igralko, da je povsem popustila in dvoboj po dveh urah in 21 minutah izgubila s 6 : 3, 3 : 6 in 5 : 7.

Po koncu je sicer športno čestitala nasprotnici, nato pa ni segla v roko sodnici na visokem stolu, kot je to v navadi, pač pa je z nekaj močnimi udarci razbila svoj lopar na stopnicah sodniškega stola in razočarana odkorakala z igrišča.

Jeza upravičena?

Sestra dvojčica Pliškove Kristyna, ki je prav tako profesionalna igralka, se je po dvoboju takoj zavzela za sestro prek twitterja: »Najslabše sojenje vseh časov. Upam, da Marta Mrozinska ne bo sodila mojih tekem in da jo za vedno umestijo na črni seznam.«

A takoj so se na njen tvit odzvali številni ljubitelji tenisa in opozorili, da je tako ravnanje za športnika navkljub sodniški odločitvi enostavno nesprejemljivo. Bržkone bo Pliškovo doletela tudi denarna kazen združenja WTA, čeprav številni pozivajo tudi k suspenzu.

Sakkarijeva je prvič v karieri premagala igralko iz prve peterice sveta in se bo za vstop v četrtfinale merila z Nemko Angelique Kerber.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije