ŽENA VODI DRUŽINO

Todt navijačem Schumija prižgal žarek upanja

Schumacher je preživel zaradi zdravnikov in žene, ki je želela, da preživi, pravi Jean Todt.
Fotografija: Oboževalci upajo, da bodo še kdaj videli tako nasmejanega Schumacherja. FOTO: Aly Song, Reuters
Odpri galerijo
Oboževalci upajo, da bodo še kdaj videli tako nasmejanega Schumacherja. FOTO: Aly Song, Reuters

Od njegove nesreče med smučanjem 29. decembra 2013 javnost ni videla sedemkratnega prvaka formule ena Michaela Schumacherja (52). Občasno kakšno drobtinico o njegovem zdravstvenem stanju poda njegov nekdanji šef pri Ferrariju, zdaj pa predsednik Fie, Jean Todt (75), ki je redni obiskovalec družine, s katero je v dobrih prijateljskih odnosih. Tokrat so njegove izjave za Sport Bild med navijači legendarnega Schumija vzbudile upanje, da bo Nemec nekoč vendarle okreval.

Ob siceršnjem pomanjkanju informacij o Schumacherjevem zdravstvenem stanju v javnosti velja mnenje, da je zmagovalec 91 dirk formule ena v bolj ali manj vegetativnem stanju. Todt je za Bild dejal, da je grozljivo nesrečo med smučanjem, ko je v francoskih Alpah z glavo udaril ob kamen, Schumacher preživel zgolj zato, ker »je njegova žena Corinna Schumacher (52) želela, da preživi« in zaradi prizadevanja zdravnikov.

Todt je dejal, da je Corinna fantastična ženska, ki zdaj vodi družino. »Tega ni pričakovala. Zgodilo se je nenadoma in ni imela izbire, vendar ji gre odlično. Zahvaljujoč delu zdravnikov in sodelovanju Corinne, ki je želela, da preživi, je preživel, a s posledicami. In zdaj se borijo s posledicami. Upamo, da se bo stanje počasi, a zagotovo izboljšalo,« so besede, ki dajo upati, da se bo Schumacherjevo stanje po poškodbi glave popravilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije