OLIMPIJSKI ZVEZDNICI

Ste vedeli, da sta olimpijski junakinji Urša in Nika pravzaprav svakinji?

Urša Bogataj je v zvezi z bratom Nike Križnar.
Fotografija: Urša in Nika na zmagovalnem odru. FOTO: Hannah Mckay, Reuters
Odpri galerijo
Urša in Nika na zmagovalnem odru. FOTO: Hannah Mckay, Reuters

Izjemno zgodbo sta na olimpijskih igrah v Pekingu spisali smučarski skakalki Urša Bogataj in Nika Križnar z zlatim in bronastim odličjem. Solze sreče so oblivale sotekmovalki, tekmici, najboljši prijateljici in sostanovalki. »Zelo sem vesela, da je nama uspelo. Vedno sem si to želela. Tudi v Courchevelu, ko sva bili obe na veliki nagradi na stopničkah, sva jokali od sreče, ker sva dobri prijateljici, 'cimri', vedno se imava fino, ko sva v sobi,« je povedala novopečena olimpijska prvakinja. 

image_alt
V solzah tudi trener Zupančič: Šli smo na vse tri kolajne

»Rekli sva si, da bo cilj izpolnjen, ko bova domov odšli z eno od medalj, ni važno, katera jo bo vzela. Ko pa stojiš takole ob svoji najboljši prijateljici, je to še bolj posebno. Danes bova kar s težavo zaspali,« je dejala Nika.

Z obema so se veselili tudi doma, pri Bogatajevih v Polhovem Gradcu in pri Križnarjevih v Delnicah v Poljanski dolini. Eden najsrečnejših med temi pa je bil Sandi Križnar – Nikin brat in Uršin fant. Slovenski olimpijski junakinji sta tako poleg vsega tudi bodoči svakinji. »Res sem ponosen na obe, prvo in tretje mesto, obema čestitam,« je povedal za TV Slovenija, družinskega uspeha pa so se veselili tudi vsi drugi sorodniki in prijatelji.

image_alt
Urša Bogataj je olimpijska prvakinja, Nika Križnar ima bron (FOTO)

Sprejem v olimpijski vasi

Uršo, Niko, Emo in Špelo so pozno po lokalnem času pričakali tudi v olimpijski vasi v Džangdžakovu. Vse so bile deležne bučnih čestitk, pričakal pa jih je tudi poseben transparent. 

Proslavljanje odličij se bo zavleklo še v nedeljo, ko bo na sporedu tudi uradna podelitev. Tretjič v zgodovini zimskih olimpijskih iger bo zadonela Zdravljica – doslej so jo dvakrat zaigrali Tini Maze.

Sprejem slovenskih skakalk. FOTO: Instagram
Sprejem slovenskih skakalk. FOTO: Instagram

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije