HONORARJI

Slovenec bo na svetovnem prvenstvu mastno zaslužil

Med 36 sodniki, ki bodo delili pravico na nogometnih zelenicah, je tudi naš Damir Skomina. 
Fotografija: Damir Skomina je bil eden od 12 nogometnih sodnikov na evropskem prvenstvu v nogometu leta 2012. Sodil je tudi na Evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016. FOTO: AP
Odpri galerijo
Damir Skomina je bil eden od 12 nogometnih sodnikov na evropskem prvenstvu v nogometu leta 2012. Sodil je tudi na Evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016. FOTO: AP

Pred vrati je svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji, katerega pomembni, celo ključni del so tudi nogometni sodniki. Tisti najbolj elitni in izkušeni bodo v nekaj tednih v žep pospravili zajeten kupček denarja. Mediji so se namreč dokopali do zneskov, ki naj bi jih sodniki zaslužili na letošnjem prvenstvu, na katerem bo sodelovalo 36 glavnih sodnikov in 63 asistentov, razdeljeni pa so v različne kategorije, in sicer glede na izkušnje.

Sodniki iz najvišje kategorije, kot so Felix Brych, Milorad Mažić in Cuneyt Cakir, bodo samo za odhod v Rusijo v žep pospravili 57 tisočakov, za vsako tekmo pa bodo dobili še 2500 evrov. Slabo se ne bo godili niti njihovim pomočnikov, ki bodo v Rusiji nagrajeni z dvajsetimi tisočaki, za vsako tekmo pa bodo prejeli še 1600 evrov.

Damir Skomina. FOTO: Reuters
Damir Skomina. FOTO: Reuters

Trije Slovenci


Na seznamu elitnih sodnikov se nahaja tudi Koprčan Damir Skomina, ki bo kot prvi slovenski nogometni sodnik v zgodovini samostojne Slovenije sodil na svetovnem prvenstvu. V Rusijo se z njim odpravljala tudi pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Izbor sodnikov je potekal od zadnjega svetovnega prvenstva v Braziliji, Skomina pa se je s pomočnikoma udeležil več strokovnih usposabljanj in preizkusov pod okriljem Fife, nazadnje pred tednom dni v Dubaju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije