ZABIJANJE

Milić jih je razbil osem

Med silovitimi zabijanji je tudi razbijal table.
Fotografija: Air Milko spet v zraku FOTO: MARKO PIGAC
Odpri galerijo
Air Milko spet v zraku FOTO: MARKO PIGAC

Nekdanji košarkar Marko Milić je bil tisti, ki je v Sloveniji postavljal kriterije v zabijanju. Še vedno je pri ljubiteljih košarke zapisan kot tisti, ki je sredi dvorane Tivoli preskočil avto! Bilo je 4. marca 1995. To je bila ideja Janeza Rajglja, ki je bil tisti čas Milićev menedžer, zaupnik in prijatelj, ki je v Kranjčana verjel in ga vsak dan dvakrat vozil z avtom v Ljubljano in nazaj v Kranj. Pa se je tega malce naveličal, s svojo podjetniško žilico pa našel pot do avtohiše in jim predlagal, da Marku podarijo avto, če ga preskoči.

Milić prizna, da so se jima v Hondinem salonu sprva smejali, a so na koncu sprejeli izziv. Vse skupaj je zgodovina, v kateri pa se je Miliću nabralo tudi osem razbitih tabel. Vsi dobro vemo za tisto na finalnem turnirju Evrolige proti Asvelu, ko se je tabla v hipu spremenila v pajkovo mrežo ...


»To je bilo prvič, da mi tabla ni padla na glavo. Bila je iz dveh stekel, vmes pa nevidno lepilo,« se spominja Marko. Doda, da je table, bil je močan kot bik, začel razbijati v domačem Kranju. »Ko sem razbil tretjo, so prišli k mami in so rekli, da bom moral sam plačati. Pa pravi mami, mi nimamo, kar naženite ga. Pa sem potem razbil še tri,« v smehu doda Milko, ki je pred dnevi dokazal, da kljub 43 letom še ni za staro šaro, žogo pa še zbaše in zabije v koš. Table po naših podatkih ni razbil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije