ESPN

Kdo bo najboljši v NBA v sezoni 2022/23?

Dončića so postavili na tretje mesto.
Fotografija: V razvrstitvi NBArank je Luka Dončić zasedel tretje mesto. FOTO: Thilo Schmuelgen Reuters
Odpri galerijo
V razvrstitvi NBArank je Luka Dončić zasedel tretje mesto. FOTO: Thilo Schmuelgen Reuters

Medijska mreža ESPN je objavila izide ankete za lestvico najboljših igralcev NBA za sezono 2022/23. Luko Dončića je zasedel tretje mesto. Predenj sta se uvrstila Nikola Jokić in Janis Adetokumbo.

image_alt
Kratko, a jasno: prvič po koncu EP se je oglasil Dončić

Razvrstitev najboljših igralcev lige NBA za sezono 2022/23 je za ESPN sestavila komisija, v kateri je bilo več kot 200 novinarjev, urednikov, producentov in analitikov, ki so košarkarje razvrstili na podlagi njihovega predvidenega prispevka, kakovosti in količine za sezono 2022/23. Glasovalce so pozvali, naj napovedo, kaj pričakujejo od posameznega igralca v novi sezoni.

Potem ko je po koncu sezone igral za slovensko reprezentanco, ki se ni ravno najbolje odrezala, ne v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ne kot branilka naslova na evropskem, bi se moral Dončić prvič po nekaj letih javiti na treninge v igralski formi, napoveduje ESPN v posebni analizi. Tim MacMahon pravi, da je Dončić lahko dominanten, vendar le če je fizično ustrezno pripravljen.

Pri 23 letih je Dončić nedvomno dokazal, da je v najvišjem razredu igralcev, je pa zanimivo, da odkar ni več najstnik, ne z Dallasom ne z reprezentanco ni osvojil še ničesar. V letošnji sezoni (svoji četrti v NBA) se je sicer uvrstil v finale zahodne konference lige NBA, a gladko izgubil s 4 : 1 proti Golden Statu.

image_alt
Dončić razočaran, med tekmo prejel celo injekcijo: Igral sem grozno. Svojo ekipo sem pustil na cedilu ... (VIDEO)

Kljub bolečinam v mečih, zaradi katere je bil na stranskem tiru na prvih treh tekmah prvega kroga, je bil Dončić med končnico v Dallasu 10-krat vodilni po točkah, skokih in asistencah (na tekmah končnice je to največkrat), poroča Elias Sports Bureau.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije