SMRT LEGENDE

Zdravnica pokojnega Mihajlovića: Ena najagresivnejših bolezni, kar sem jih videla

Po hudi bolezni je v 54. letu umrl nekdanji jugoslovanski reprezentant in evropski prvak s Crveno zvezdo, v zadnjem času pa tudi odličen trener.
Fotografija: FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters

Srbski nogomet je v teh dneh zavit v črnino. Po hudi bolezni je v 54. letu umrl Siniša Mihajlović, nekdanji jugoslovanski reprezentant in evropski prvak s Crveno zvezdo, v zadnjem času pa tudi odličen trener. Mihajlović se je zadnji dve leti in pol zdravil zaradi levkemije, stanje se mu je ves čas spreminjalo. Ko se je vrnil na klop italijanske Bologne, je bilo videti, da bo bolezen premagal. A v zadnjih dneh se je njegovo zdravstevno stanje poslabšalo.

image_alt
Po težki bolezni je umrl legendarni srbski nogometaš

Zdravnica pokojnega nogometaša Francesca Bonifazi je ob tem povedala, da je bil nekdanji branilec in trener Serie A »popolni bolnik«, vendar se je spopadal z »eno najbolj agresivnih bolezni«, kar jih je kdaj videla. »On je dal pogum drugim pacientom, ki so čutili pripadnost, ko so videli, kako se sooča z boleznijo,« je zdravnica povedala italijanskim medijem. »Bil je oseba z globokimi vrednotami, ni samo ljubil nogometa, ampak tudi svojo družino, ki ga je vedno vztrajno in skladno podpirala. Spremljala sem ga do konca. Bil je popoln pacient, z veliko osebnostjo, a hkrati sposobnostjo, da se popolnoma zanese na zdravnike. Spopadal se je s strašno boleznijo, eno najbolj agresivnih, kar sem jih kdaj videla. Sporočilo, ki ga je dal vsem nam, njegova velika lekcija, je pogum za naprej.«

Njegova žena Arianna ter hčerki Virginia in Viktorija so svojo bolečino izrazile na družbenih omrežjih z delitvijo vrstic iz Romea in Julije Williama Shakespeara in italijanskega pesnika Eugenia Montaleja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije