ZA ODBOKARJE ACH VOLLEYJA

Začetek sezone v ligi prvakov: v boj z Italijani in Kozamernikom

Slovenski prvaki v domači ligi neprepričljivi, gladko izgubili proti Kamničanom.
Fotografija: Naš reprezentant Jan Kozamernik bo eden od adutov Trenitna na današnji premieri evropske sezone proti slovenskemu prvaku ACH Volleyju. FOTO: Volleyballworld
Odpri galerijo
Naš reprezentant Jan Kozamernik bo eden od adutov Trenitna na današnji premieri evropske sezone proti slovenskemu prvaku ACH Volleyju. FOTO: Volleyballworld

Za odbojkarje ACH Volleyja se bo z današnjim gostujočim obračunom proti italijanskemu prvaku Trentinu začela nova sezona lige prvakov. Po napovedih Ljubljančani posebno velike vloge v njej ne bodo igrali, v izredno kakovostni skupini B, v kateri sta poleg njih in Trentina še poljska Asseco Resovia in francoski Tours, bo uspeh vsaka zmaga.

Tekmeci, tudi s slovenskima reprezentantoma Janom Kozamernikom pri Trentinu in Klemnom Čebuljem pri Asseco Resovii, so atraktivni, ponujali bodo odbojkarske spektakle, hkrati pa bodo najbrž tudi težko premagljivi, čeprav slovenski v nobeno tekmo ne bodo vstopili z belo zastavo.

Pomladili ekipo

»Veseli smo, da začenjamo tekme tudi v ligi prvakov, kjer bomo poskušali prikazati naš najboljši obraz in favoriziranim tekmecem kar najbolj otežiti delo. Imamo svoje načrte in verjamemo, da jih s pravo energijo in pristopom lahko uresničimo,« pravi trener oranžnih zmajev Radovan Gačič.

Ljubljančani, ki so pred sezono pomladili ekipo, v državnem prvenstvu za zdaj niso posebej prepričljivi. Proti občutno slabšim tekmecem so sicer zabeležili osem zmag, gladko pa so izgubili derbi proti kamniškemu Calcitu.

Sanacija poškodb

Na začetku so se spopadali z velikim številom poškodb, ki so jih v veliki meri že sanirali, reprezentanta Jani Kovačič in Danijel Koncilja sta se pozno vključila v trenažni proces, tako da ekipa potrebuje nekaj časa, da pride na želeno raven. Tekme v ligi prvakov naj bi ji pri tem pomagale, od kakovostnih tekmecev se lahko mladi odbojkarji veliko naučijo, naberejo potrebne izkušnje, če pa osvojijo še kakšno točko ali zmago, pa jim to lahko samo še pomaga pri razvoju.

Prvi tekmec ACH Volleyja bo Trentino Itas. Lanski državni prvak - v finalu je s 3:2 v zmagah premagal Civitanovo -, je letos odlično začel sezono, v domačem prvenstvu je nanizal šest zmag, za zdaj je še neporažen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije