NORDIJSKA KOMBINACIJA

Začetek, ki precej obeta

Mladi nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik dvakrat do točk na Finskem.
Fotografija: Obetavni Vid Vrhovnik se je na Finskem dvakrat veselil točk za svetovni pokal. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Obetavni Vid Vrhovnik se je na Finskem dvakrat veselil točk za svetovni pokal. FOTO: Uroš Hočevar

KUUSAMO – V nordijski kombinaciji so se na uvodnih treh preizkušnjah olimpijske sezone za svetovni pokal 2017/18 zmag veselili kombinatorci iz treh različnih držav – v petek je z vsemi tekmeci prvič opravil Norvežan Espen Andersen, v soboto si je prvo mesto priskakal in pritekel Japonec Akito Vatabe, včeraj pa se je na najvišjo stopnico odra za najboljše povzpel Nemec Johannes Rydzek. Od obeh Slovencev se je za slovo od Kuusama bolje odrezal izkušenejši Marjan Jelenko, ki je po 28. skakalnem dosežku in 17. času na 10-kilometrski preizkušnji zasedel 24. mesto in z njim osvojil prve točke v tej tekmovalni zimi.

»Že dolgo se nisem tako dobro počutil na progi in tako dobro tekel. Škoda le, da mi na tekmo še ni uspelo prenesti svojih najboljših skokov s treninga, čeprav moj tokratni (129 m) še zdaleč ni bil kratek. A so drugi skakali res dobro,« je ocenil 26-letni Zrečan, od letos član NŠD Medvode, ki je uvodni preizkušnji končal na 31. in 38. mestu.

Na njih je na svojo nadarjenost opozoril Jelenkov nekdanji klubski kolega Vid Vrhovnik, ki je s sobotnim 27. mestom potrdil, da njegove prve točke v svetovnem pokalu, ki si jih je izbojeval dan prej (26.), nikakor niso bile naključne. »Vesel sem teh rezultatov, čeprav skoki še niso popolni. Nisem še skakal tako, kot znam. Moral se bom bolj zbrati in skočiti sproščeno,« je omenil 18-letni kombinatorec iz SSK Velenje, ki je včeraj pristal na 38. mestu. Naslednji tekmi bosta konec tedna v Lillehammerju, kamor bosta ob Jelenku in Vrhovniku zaradi štafetne preizkušnje odpotovala tudi Leon Šarc in zamejec Tomaž Druml, za katerega bo to poslovilni nastop.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije