BOKS

Za 4 zmage manj kot 7 rund

Ljubljanski boksar Andrej Baković opravil tudi z Ernadom Jašarevićem. S tem si je okrepil samozavest pred sredozemskimi igrami v Španiji.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

NOVO MESTO – Večkratni slovenski državni prvak v boksu Andrej Baković je po kratkem postopku opravil tudi s četrtim tekmecem v poklicnem ringu, potem ko je na novomeški prireditvi Noč boksa, ki so jo v soboto zvečer na prostem izpeljali prizadevni člani iz kluba Boxeo, v obračunu supervelterske kategorije že v drugi rundi prisilil k vdaji Ernada Jašarevića iz BiH. Izzivalec iz Zenice je ob svojem ognjenem profesionalnem krstu v uvodnih treh minutah nudil še dostojen odpor 28-letnemu Ljubljančanu, ki pa je po prvem odmoru povsem zagospodaril med vrvmi, nasprotnika z natančno merjenim levim krošejem v brado hitro prvič poslal na tla, kmalu zatem pa ga je z udarci v telo dokončno spravil na kolena. Baković je tako upravičil vlogo favorita in v svojo statistiko vpisal še četrto zaporedno zmago s prekinitvijo, pri čemer je za vse štiri uspehe potreboval manj kot sedem rund!


Toda varovanec trenerja Slobodana Anđelića pri ljubljanskem klubu Tivoli je bil kljub novemu podvigu precej samokritičen. »Z uvodno rundo nisem zadovoljen. Morda sem malo zaspal, bil preveč statičen in zaradi tega prejel nekaj udarcev, ki bi se jim lahko izognil,« je presodil Baković in si namenil bistveno višjo oceno za predstavo v drugi rundi. »Bila je tako rekoč popolna; bolj sem pazil na tekmečeve močne desne in leve krošeje, na katere so me opozarjali v mojem kotu. Njegove kombinacije sicer niso bile nič posebnega, posamični udarci pa so bili kar nevarni. Čeprav me z nobenim ni zadel na polno, ker sem bil pokrit, pa bi bilo seveda bolje, če mu jih sploh ne bi dovolil. Sem pa vesel, da sem zadel več prednjih direktov, tisti levi kroše na brado pa je bil za Ernada že usoden. Tedaj sem že vedel, da bo njegovega odpora počasi konec, zato sem v naslednjih trenutkih z udarci meril na njegovo telo in ga z njimi prisilil k vdaji,« je pojasnil izvrstni Šiškar, vesel, da je lahko boksal v Sloveniji. »Če bom še naprej uspešen, bo mojih dvobojev na domačih tleh čedalje manj. Upam, da bom imel še katerega pred svojimi navijači, morda pa je bil to tudi moj zadnji nastop v Sloveniji. Zato bi se rad zahvalil vsem, ki so mi omogočili obračun v Novem mestu, organizatorju Toniju Turku, občini, vsem pokroviteljem in seveda trenerju Anđeliću, brez katerega tako ali tako ne bi bilo ničesar, saj skrbi pravzaprav za vse pri meni,« je poudaril Baković, ki si je z novim podvigom še okrepil samozavest pred bližnjimi sredozemskimi igrami v Tarragoni (od 22. t. m. do 1. julija), kjer bo poskušal doseči odmeven rezultat oziroma nekaj, kar ni uspelo še nobenemu slovenskemu boksarju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije