PANDEMIJA

Vodstvo F1 objavilo prilagojeni spored prvih osmih dirk sezone

Objavljeno 02. junij 2020 12.21 | Posodobljeno 02. junij 2020 13.05 | Piše: STA, N. B.

Prva preizkušnja bo v Avstriji 5. julija.

Simbolična fotografija. FOTO:  Reuters
Vodstvo formule 1 je objavilo prilagojeni koledar za začetek sezone, ki je bila ustavljena zaradi novega koronavirusa. Potrdili so prvih osem evropskih dirk, preostali program pa bodo v naslednjih tednih dopolnjevali sproti. Prva preizkušnja bo v Avstriji 5. julija, kjer bo teden dni kasneje še ena dirka.

Tretja dirka bo na madžarskem Hungaroringu 19. julija. Po treh zaporednih koncih tedna s preizkušnjami med elito dirkaškega športa sledita dva tedna premora. Nato sledi odhod na Otok, kjer bosta 2. in 9. avgusta dve dirki v sklopu VN Velike Britanije v Silverstonu. Teden dni kasneje bodo dirkači zbrani v Montmelu na obrobju Barcelone za VN Španije. Po dvotedenskem premoru pa sledita še preizkušnji v Belgiji in Italiji na slovitih dirkališčih v Spa Francorchampsu in Monzi, s čimer bo zaključen prvi del sezone.

Prilagojeni načrt predvideva izvedbo dirk brez gledalcev, dostop navijačev do dirkališč pa bodo sprostili takoj, ko bo položaj v epidemiji novega koronavirusa to dopuščal, so zapisali na uradni spletni strani tekmovanja.

Vse nadaljnje dirke bodo odvisne od epidemioloških slik v državah, ki se še niso odpovedale organizaciji VN v tej sezoni. Po navedbah šefa F1 Chasa Careyja bodo skušali v nadaljevanju sporeda izpeljati še najmanj sedem in največ 10 dodatnih dirk, tekmovalno obdobje 2020 pa se bo končalo v decembru.
Deli s prijatelji