RELI

Šov dveh Sebastienov

Sebastien Ogier je z zmago v Mehiki prevzel vodstvo v skupnem seštevku.
Fotografija: Sebastien Ogier ima po treh relijih štiri točke prednosti (56:52) pred Thierryjem Neuvillom. Foto: AFP
Odpri galerijo
Sebastien Ogier ima po treh relijih štiri točke prednosti (56:52) pred Thierryjem Neuvillom. Foto: AFP

LJUBLJANA – »To je bila njegova najboljša predstava v našem moštvu,« je po koncu mehiškega relija za svetovno prvenstvo, ki je bil prva makadamska preizkušnja leta, dejal vodja ekipe M-Sport Malcolm Wilson. Njegove besede so letele na svetovnega prvaka Sebastiena Ogierja, ki je po slabši predstavi na Švedskem v Mehiki odpeljal vrhunsko dirko. »To je najlepši način, da praznujem deset let nastopanja v svetovnem prvenstvu. Leta 2008 sem tu zmagal v mladinskem prvenstvu JWRC in od takrat sva s sovoznikom v svetovnem reliju doživela veliko lepega. Zmaga je sijajna, a še bolj me veseli naša konkurenčnost. V primerjavi z lanskim letom je napredek očiten, in to me navdaja z optimizmom za nadaljevanje sezone,« je po drugi zmagi leta, s katero je spet prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu, povedal Ogier. Pri tem kajpak ni pozabil omeniti sovoznika Juliena Ingrassie in celotnega moštva, ki mu je pomagalo do pomembne zmage.

Tokrat na drsečem mehiškem makadamu prvi dan ni startal kot prvi, saj je kot vodilni na reli prispel Thierry Neuville (Hyundai). Tako Ogier v prvem delu relija ni izgubljal veliko, drugi dan pa mu je z odlično predstavo uspelo zaostanek pol minute spremeniti v pol minute prednosti. To je bilo dovolj, da je ob koncu le še nadziral prednost. Dobro minuto je zaostal Dani Sordo (Hyundai), še dodatnih 15 sekund pa Kris Meeke (Citroën).

Ogier je odpeljal bolje od najresnejših tekmecev za svetovnega prvaka. Neuville je imel veliko tehničnih težav z dirkalnikom, precej težav s pregrevanjem motorja so imeli tudi pri Toyoti. Njihov najboljši dirkač je bil Jari-Matti Latvala na šele osmem mestu. Senzacija pa je bil kljub temu Sebastien Loeb (Citroën). Devetkratni svetovni prvak, ki zdaj za Peugeot vozi vztrajnostne relije, bo letos odpeljal tri relije za SP in sodeč po predstavi v Mehiki je še vedno v odlični formi. Loeb je to dokazal z več najhitrejšimi časi v Mehiki, kjer je v soboto zjutraj prevzel vodstvo. Če ne bi nato prebil gume, bi se z Ogierjem vse do cilja prav gotovo borila za vodstvo. Loeb je bil naposled uvrščen na peto mesto, med njega in tretjeuvrščenega Meeka pa se je uvrstil Andreas Mikkelsen (Hyundai). Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo od 5. do 8. aprila z asfaltno klasiko na Korziki, nato pa sledijo štirje makadamski reliji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije