ZA LAS

Smola za Kranjca, končal tik pod stopničkami

Na četrto mesto se je prebil z 10. mesta. 
Fotografija: Žan Kranjec med olimpijsko tekmo v veleslalomu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žan Kranjec med olimpijsko tekmo v veleslalomu. FOTO: Matej Družnik

PJONGČANG – Avstrijec Marcel Hirscher je na olimpijskih igrah zmagal v veleslalomu in si po kombinacijski zmagi priboril še drugo zlato medaljo. Srebro je z zaostankom 1,27 sekunde osvojil Norvežan Henrik Kristofferesen, bron pa Francoz Alexis Pinturault, ki je zaostal 1,31 sekunde. Žan Kranjec je bil z zaostankom 1,73 sekunde četrti.
                                                          
Presenečenje tekme je bil Norvežan Kristoffersen, saj je bil po prvi vožnji šele 10., nato pa prišel do srebra. Skoraj enak podvig je uspel tudi Kranjcu, ki je bil po prvi vožnji deveti, nato pa pristal tik pod zmagovalnim odrom. »Z drugo vožnjo, pa tudi z vso tekmo, sem zelo zadovoljen. V prvi je bilo še nekaj možnosti za napredek. Če bi bil to svetovni pokal, bi bil res. Za najvišja mesta pa se mora res vse 'poklopiti', potreben pa je tudi kanček športne sreče,« je vožnjo za TV Slovenija ocenil Kranjec, ki je s tem dosegel tudi drugo najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini olimpijskih iger.

Četrti na igrah je bil tudi Bojan Križaj leta 1980 v Lake Placidu, kjer je za dve stotinki sekunde izgubil dvoboj za bron z Avstrijcem Hansom Ennom. Najboljši dosežek je še vedno srebro Jureta Franka iz Sarajeva 1984, kar je bila prva slovenska medalja na zimskih olimpijskih igrah v zgodovini.

Štefan Hadalin je v finalu z 29. napredoval na 21. mesto.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije