PRESENEČENJE

Smo Fabjanovo poslali na olimpijske le nosit zastavo? Na tekmi je ne bo

Vodstvo reprezentance se je odločilo, da v ekipo na sprinterski tekmi v klasični tehniki uvrsti Anamarijo Lampič, Katjo Višnar, Alenko Čebašek in Niko Razinger.
Fotografija: Vesna Fabjan, nosilka slovenske zastave na odprtju OI, DEVEE290XIK47. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Vesna Fabjan, nosilka slovenske zastave na odprtju OI, DEVEE290XIK47. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

PJONGČANG – Smučarska tekačica Vesna Fabjan, dobitnica bronaste kolajne v sprintu (v prostem slogu) s prejšnjih olimpijskih iger v Sočiju, ne bo nastopila na posamični sprinterski tekmi. Vodstvo reprezentance se je odločilo, da v ekipo na sprinterski tekmi v klasični tehniki v postavo uvrsti Anamarijo Lampič, Katjo Višnar, Alenko Čebašek in Niko Razinger. »Tekma v Planici je bila izbirna tekma, vemo, katere so bile tam najboljše,« so izbiro komentirali v slovenskem vodstvu, a kot pravi Fabjanova, sama o tem ne ve ničesar in ne skriva jeze in razočaranja. Morda je prišla v Južno Korejo samo nosit zastavo.

V slovenskem taboru največ pričakujejo od Lampičeve, ki je lani v močno okrnjeni konkurenci tu zmagala, takrat je tudi dosegla zadnjo slovensko uvrstitev v finale, in od Višnarjeve, brez možnosti pa nista niti preostali dve. »Tihi cilj je finale, tam pa se potem lahko zgodi marsikaj. Težko bo, bomo videli.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije