SMUČARSKI SKOKI

Še en uspešen dan za Bora Pavlovčiča

Bor je znova na stopničkah.
Fotografija: Bor Pavlovčič je imel odličen vikend. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Bor Pavlovčič je imel odličen vikend. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Norvežan Halvor Egner Granerud (288,5) je zmagovalec tše druge tekme ekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Klingenthalu. Na drugem mestu je bil vsega 0,7 točke za njim Bor Pavlovčič. Slednji je po tretjem mestu v soboto še izboljšal najboljšo uvrstitev v karieri. Tretji je bil Nemec Markus Eisenbichler (285,7).

Pavlovčič, ki je po prvi seriji zasedal šesto mesto, je kljub znižanju naleta žirije za dve mesti skočil izjemno in s 146 metrov dolgim skokom po vrsti prehitel tako Poljaka Kamila Stocha, Norvežana Roberta Johanssona kot Japonca Keičija Sata in si zagotovil druge stopničke svetovnega pokala v karieri. Granerudu je trener Alexander Stöckl še znižal naletišče, da bi pridobil nekaj dodatnih točk. Igra desetink je bila po 140,5 metra dolgem skoku na strani Norvežana, ki je zmagal že 10. v sezoni.

Odlično je nastopil tudi Domen Prevc (276,0), ki je prišel do najboljše letošnje uvrstitve v svetovnem pokalu. Potem ko je bil pred tremi tedni v Zakopanah osmi, je bil danes sedmi.
image_alt
Slovenske športnice navdušujejo, danes na stopničkah kar tri

Boj za najvišja mesta je odprl Anže Lanišek (264,6), ki je po prvi seriji majhnih razlik zasedal 13. mesto. S 142,5 metra dolgim skokom je napredoval do 10. mesta. Tilen Bartol (231,4) je v finalu pridobil tri mesta in končal kot 27. V finalu si je uvrstitev močno pokvaril Timi Zajc (207,7). Po prvi seriji je bil 20., na koncu pa šele 30. mesto.

Že v prvi seriji je bil prekratek Žiga Jelar, ki je tekmo končal na 33. mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije