NOGOMET

Rumeni z vsebino v Evropo

Trener nogometašev Domžal Simon Rožman razkriva cilje moštva.
Fotografija: Trener nogometašev Domžal Simon Rožman zagovarja napadalno igro visokega ritma. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Trener nogometašev Domžal Simon Rožman zagovarja napadalno igro visokega ritma. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Vreme prav nič ne prispeva k dobri volji nogometašev Domžal, ki minuli vikend zaradi zasnežene oziroma zaledenele igralne površine v Velenju niso mogli odigrati tekme 19. kroga proti Rudarju. Trener Simon Rožman mora krotiti nestrpnost svojih varovancev, namreč tudi sobotna tekma 20. kroga v Domžalah proti Celju je prestavljena na poznejši termin. »Tudi za danes je napovedano sneženje, temperature pa so tako in tako pod ničlo. Na našem igrišču je približno pet centimetrov ledu in ne vem, kako bi ga lahko pripravili v obstoječih razmerah,« je razkril Rožman, ki je z rumenimi lani povzročil pravi bum z osvojitvijo pokalnega naslova (v tej sezoni so izpadli v osmini finala proti drugoligašu Muri), še bolj pa z uspešnimi igrami na evropski sceni, v kvalifikacijah za ligo Evropa.

Trener nogometašev Domžal Simon Rožman zagovarja napadalno igro visokega ritma. Foto: Dejan Javornik
Trener nogometašev Domžal Simon Rožman zagovarja napadalno igro visokega ritma. Foto: Dejan Javornik

Sedanjost od njegove zasedbe zahteva boj vsaj za tretje mesto. »Cilj sta vsekakor tretje mesto in uvrstitev v evropsko tekmovanje. Višji položaj bo težko dosegljiv ob tako močnih Mariboru in Olimpiji. Imamo lastna pričakovanja glede vsebine, ki jo bomo ponudili na igrišču. Želimo biti dominantni v vsaki tekmi, igrivi, hočemo uživati v visokem ritmu igre,« Rožman ostaja zvest svoji nogometni filozofiji in dodaja: »Vsi fantje so zdravi in visoko motivirani. Seveda so že dodobra nestrpni, ker še nismo odigrali tekme za točke, a morali bomo ostati mirni in osredotočeni na naloge, ki nas čakajo. Priprave smo opravili po načrtih, fantje so dobro delali, imamo zdravo in trdno jedro moštva.« Pozimi je v italijanskega drugoligaša Bari odšel levi bočni branilec Jure Balkovec, eden izmed ključnih Rožmanovih mož, ob njem pa še devet igralcev, ki se niso uveljavili. »Tako širok izbor igralcev je lahko dvorezen meč. Ekipo smo selekcionirali, tako da kljub ožjemu izboru igralcev ohranjamo veliko konkurenčnost. Menim, da smo izbrali prave fante, ki bodo lahko odgovorili na naše zahteve. Treningi so zdaj lažje nadzorovani, veseli me tudi, da je kar nekaj fantov ostalo pri nas kljub ponudbam iz tujine. Že nekaj časa smo skupaj, dobro se poznamo, lahko se posvečamo podrobnostim v igri,« je pojasnil strateg Domžal, najmlajši trener na prvoligaški sceni, ki bo 6. aprila dopolnil 35 let.

Spomladi bo veliko pričakoval tudi od lanske odmevne okrepitve, 29-letnega Agima Ibraimija. »Agimova forma se dviguje, potreboval je tekmovalni ritem in dobro fizično pripravo. Zadovoljen sem z njegovo učinkovitostjo na zadnjih pripravljalnih tekmah. Ve se, kaj pričakujemo od njega: gole in asistence,« je jasen Simon Rožman, ki izkušenega plejmejkerja, 33-letnega ​Senijada Ibričića, še naprej vidi kot vodjo poletnega moštva. Bošnjak je jeseni med drugim prispeval štiri zadetke in štiri asistence. Trojček najizkušenejših med rumenimi zaokroža njegov vrstnik, nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije