KVALIFIKACIJE ZA LP

Prva zmaga Mure med evropsko elito

Za aktualne slovenske prvake v nogometu je zadel Luka Bobičanec v 28. minuti z bele točke.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Nogometaši Mure so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Skopju premagali makedonsko ekipo Shkendija z 1 : 0 (1 : 0). 



Prekmurska zasedba je prvič v zgodovini prišla do priložnosti za nastop v ligi prvakov. Slovenski prvaki so se danes merili s severnomakedonskim prvakom Shkendijo, ki sicer tekmecev ni gostila na svojem stadionu v Tetovu, ampak na nacionalnem stadionu v Skopju. Na koncu so z borbeno predstavo iztržili ugoden izid pred povratno tekmo doma.

V 27. minuti so imeli priložnost gostje, po posredovanju Jana Krivaka, ki je vlekel za dres Cipota, pa je sodnik pokazal na enajstmetrovko. Izkoristil jo je Luka Bobičanec in tako poskrbel za vodstvo Mure. Ob koncu polčasa pa je kljub odločnim protestom igralcev Mure ob posredovanju Matica Maruška nad Ljupčejem Dorievom, da ni šlo za enajstmetrovko, tudi na drugi strani igrišča pokazal na belo točko. Toda Besrat Ibraimi je streljal mimo vrat.

V končnico so tako slovenski prvaki prinesli minimalno vodstvo, makedonski pa so bili najbliže izenačenju že v sodnikovem dodatku. Takrat je najprej močno streljal Kamer Qaka z 20 metrov, žogo je vratar Mure odbil v kot, nato pa je do novega nevarnega strela prišel še Egzon Bejtulai, še enkrat pa je odlično posredoval Matko Obradović.

Povratna tekma bo v torek, 13. julija, na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije