DIRKA PO SLOVENIJI

Pogačar po kraljevi etapi ostaja v vodstvu

Današnjo zmago je v zadnjih metrih prepustil moštvenemu kolegu in drugemu v skupni razvrstitvi, Poljaku Rafalu Majki.
Fotografija: Dirka po Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Dirka po Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je v današnji kraljevi etapi dirke po Sloveniji drugi prečkal cilj na Veliki planini in ostal v vodstvu v skupni razvrstitvi. Zmago je v zadnjih metrih prepustil moštvenemu kolegu in drugemu v skupni razvrstitvi, Poljaku Rafalu Majki.

S tem se je prednost 23-letnega Slovenca pred Majko pred zadnjo etapo slovenske pentlje zmanjšala na tri sekunde. Na tretjem mestu ostaja Domen Novak (Bahrain Victorious), ki je danes osvojil 11. mesto in za Pogačarjem zaostaja 1:56 minute.

Dirka se je pričakovano odločila v zadnjem, 8,2 km dolgem vzponu na Veliko planino s povprečnim naklonom 7,6 odstotka, kjer se je slovenski-poljski par najbolje znašel. Pet kilometrov pred ciljem sta se z napadom ločila od glavnine.

Tako sta se že tretjič doslej na dirki znašla v odličnem položaju ob samem zaključku etape, podobno je bilo tudi prvi dan in v petek. Z veliko prednostjo pred ciljem sta si najprej čestitala, nato je ciljno črto prvi prečkal Majka.

Tretje mesto na etapi je pripadlo Špancu Fernandu Barcelo (Caja Rural Seguros), ki je zaostal 22 sekund. Na petem mestu danes z 25 sekundami zaostanka je Italijan Vicenzo Albanese (EOLO-Kometa Cycling Team), ki je zaostanek do Novaka v skupnem seštevku zmanjšal na 11 sekund.

V nedeljo kolesarje čaka še zadnja, pretežno ravninska etapa od Vrhnike do Novega mesta v dolžini 155,7 km.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije