PLANICA

Bronasti Pavlovčič: Po nastopu sem vedel, da sem opravil zelo lep skok

Izvedli so le eno serijo. Do točk osem Slovencev.
Fotografija: Bor Pavlovčič med nastopom. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Bor Pavlovčič med nastopom. FOTO: Matej Družnik

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je zmagovalec druge planiške tekme svetovnega pokala, na kateri je po težavah z vetrom obveljala le ena serija. Geiger je na letalnici bratov Gorišek, na kateri je decembra osvojil že naslov svetovnega prvaka, zbral 237,3 točke.
 

»Po nastopu sem vedel, da sem opravil zelo lep skok«


Za veselje v slovenskem taboru je s tretjim mestom poskrbel Bor Pavlovčič (225,2). Geiger je zmago slavil pred zmagovalcem četrtkove tekme, Japoncem Rjojujem Kobajašijem (227,7 točke) na drugem mestu, Pavlovčič pa je s tretjim mestom prišel do svojih tretjih stopničk v karieri.

»Super. Zagotovo sem te uvrstitve na zmagovalni oder bolj vesel kot drugega in tretjega mesta v Klingenthalu. Gre le za domačo tekmo pa še na letalnici. Po nastopu sem vedel, da sem opravil zelo lep skok, nato sem moral počakati na nastope tekmecev. A se je izšlo,« je za TV Slovenija po poletu dejal Mojstrančan.

Na prvi posamični je v četrtek zmagal Japonec Rjoju Kobajaši. Najboljši Slovenec je bil Bor Pavlovčič na petem mestu. 


Preberite še:
image_alt
Groza v Planici: Tande je bil nezavesten, intubiran in mehansko predihavan


Do točk je na drugi posamični tekmi prišlo osem Slovencev. Peter Prevc je bil 11., Žiga Jelar 12., Anže Semenič 19., Lovro Kos 21., Cene Prevc 22. in Anže Lanišek 26.

Kvalifikacije so zaradi premočnega vetra odpadle, na tekmi je tako nastopilo vseh 67 skakalcev. Izvedli so le eno serijo.

V soboto sledi v Planici ekipna, v nedeljo pa še ena posamična tekma.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije