ZVEZDNIKA

Neymar še v Ronaldovi senci

V osmini finala lige prvakov velika zmaga Real Madrida proti PSG. Dva gola Cristiana Ronalda za preobrat, Liverpool povozil Porto.
Fotografija: Cristiano Ronaldo lahko še vedno pokroviteljsko objema Neymarja. Foto: AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo lahko še vedno pokroviteljsko objema Neymarja. Foto: AFP

LJUBLJANA – Ne, ne, Cristiano Ronaldo in Real Madrid še nista pripravljena prepustiti nogometnega prestola vse bogatejšim tekmecem. Čeprav kraljevi klub ne uživa v uspešni sezoni doma, je v prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti francoskemu PSG vnovič pokazal svojo kakovost in veličino. Na Santiago Bernabeuu so gostje povedli v 33. minuti z zadetkom Adriena Rabiota in nakazali možnost, da 12-kratni evropski prvak, ki zaseda nogometni Mont Blanc tudi v zadnjih dveh sezonah, vendarle sestopi z vrha. Toda že v zadnji minuti prvega polčasa je odgovoril Ronaldo z izenačenjem po kazenskem strelu. V drugem polčasu je PSG pokazal pogum in nekaj domiselnosti, toda zabijal je Real. Ronaldo je kaznoval nepozornost pariških branilcev v 83. minuti z golom iz bližine, tri minute pozneje pa je končni izid 3:1 postavil Marcelo po lepi podaji rezervista Marca Asensia. Odleglo je tudi trenerju galaktikov Zinedinu Zidanu, ki je dobil taktični dvoboj s Špancem na klopi PSG, Unaiem Emeryjem. "Želeli smo nadzirati igro, kar nam je uspelo. Na sredini smo imeli štiri igralce proti trem iz PSG. Isco je odigral odlično, imeli smo večjo posest žoge, zato se je tekma razpletla po naših zamislih," je dejal Zidane. "Pokazali smo, kako točno je treba odigrati na takšni tekmi. Pokazali smo značaj in dokazali, da kljub številnim špekulacijam glede naše ekipe nikoli ne smete domnevati, da je Real mrtev," je bil jasen kapetan Madridčanov Sergio Ramos. Strateg poražencev Emery je bil kritičen do italijanskega sodnika Gianluce Rocchija, čeprav še vedno verjame v zasuk na povratnem obračunu. "Naša ekipa je odigrala izjemno tekmo, a smo iztržili slab rezultat. Pokazali smo trden karakter, menim, da smo si zaslužili boljši rezultat. O vsem so odločale podrobnosti, pri vsem skupaj pa nam sodnik ni pomagal. Vseeno moramo ostati optimistični za povratno tekmo in nadaljevati svojo igro. Pobrati se moramo in uvrstiti v četrtfinale," je razpredal Emery, ki ima v napadu trojček (Neymar-Kylian Mbappe-Edinson Cavani), za katerega je PSG plačal skupaj 460 milijonov evrov odškodnine. Šestega marca bo na Parku princev v Parizu še kako vroče, saj katarski lastniki PSG ne priznavajo ničesar več razen lovorike v elitnem evropskem tekmovanju.
Na najboljši možni način pa so v sredinem večeru svojo nalogo opravili nogometaši Liverpoola na Iberskem polotoku. Redsi so razbili Porto s kar 5:0 (Sadio Mane trije goli ter Mohamed Salah in Roberto Firmino po en). Tako bo povratni dvoboj šestega marca le še formalnost. Podobno bo 7. marca tudi v Manchestru, saj je City v torek v Švici premagal Basel s 4:0. Na predvečer dneva žena pa bo bolj vroče v Londonu v povratnem dvoboju Tottenhama in Juventusa, saj je bil rezultat prve tekme 2:2. Toda še prej so na sporedu še štiri prve tekme osmine finala: Bayern - Bešiktaš, Chelsea - Barcelona (obe v torek, 20. februarja, ob 20.45), Šahtar Doneck - Roma, Sevilla - Manchester United (obe v sredo, 21. februarja, ob 20.45).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije