NOGOMET

Krčani tokrat prijazni do napetih prvakov?

Vodilna nogometna kluba Olimpija in Maribor pred obvezno zmago.
Fotografija: Obetavni vezist Rudarja Jaka Bijol bo imel v Celju veliko dela na sredini igrišča. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Obetavni vezist Rudarja Jaka Bijol bo imel v Celju veliko dela na sredini igrišča. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Ta vikend bodo mnogi domači nogometni navdušenci vzeli kot ogrevanje za veliki derbi med Mariborom in Olimpijo, ki je na sporedu prihodnjo soboto. Toda tekme 33. kroga vendarle ne gre jemati kot nujno zlo, saj morata oba vodilna brez prask prek nižjerangiranih tekmecev. Mariborčani bodo danes gostovali na stadionu Matije Gubca v Krškem. Zeleni iz Posavja so jih pretresli 17. marca v Ljudskem vrtu, kjer so zmagali z 2:0. To je bil vrhunec slabih rezultatov Maribora, športni direktor Zlatko Zahović pa je poskrbel za zdaj že znameniti besedni izpad na novinarski konferenci po tekmi, potem ko je trenerja Darka Milaniča pustil v slačilnici. Psi so lajali, karavana pa gre naprej. S tem rekom se lahko spominjamo moralnih medijskih objav iz tistega obdobja, vijolični so medtem zasukali krivuljo rezultatov strmo navzgor (sedem zmag in dva remija), Zahović pa je postal še močnejši. Krčani se morda tokrat ne bodo resno upirali, trener Alen Ščulac je po remiju z Ankaranom v gosteh (0:0) napovedal več mladcev v ekipi zaradi poškodb in iztrošenosti prvokategornikov. To si lahko privošči, saj ima Krško tako rekoč že zagotovljen prvoligaški status za prihodnjo sezono. Podobno razmerje moči kot v nuklearnem mestu lahko pričakujemo jutri v Stožicah, kjer bo Olimpija gostila tako rekoč že odpisani Ankaran, ki je po odmevni zmagi Triglava proti Celju (Nejc Pušnik 76.) spet na dnu lestvice.
Po pričakovanjih bo jutri zvečer vsekakor bolj napeto v sosedskem derbiju Celja in Rudarja, ki naskakujeta četrto mesto in uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Grofi in knapi so zdaj izenačeni po točkah (44), blizu pa je Gorica (41). Rudar je v sredo izvlekel točko proti vodilni Olimpiji, s čimer si je četa trenerja Marijana Pušnika okrepila samozavest po štirih zaporednih porazih. Strateg Celjanov Dušan Kosič po flopu z gorenjskimi orli ne bo imel na voljo vezista Janeza Piška ter kapetana in branilca Jureta Travnerja, ki sta si nabrala rumene kartone.
Pari 33. kroga: Krško – Maribor (glavni sodnik Dejan Balažič; danes ob 16.50), Olimpija – Ankaran (Dragoslav Perić, jutri ob 16.50), Aluminij – Domžale (Damir Skomina; jutri ob 18. uri), Celje – Rudar (Nejc Kajtazović; jutri ob 20. uri), Gorica – Triglav (Mitja Žganec; v ponedeljek ob 18. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije