KATAR 2022

Korejci po zmagi nad Portugalci v osmino finala v Katarju

Južna Koreja bo v osmini finala igrala proti Braziliji.
Fotografija: Južna Koreja se je uvrstila v osmino finala. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Južna Koreja se je uvrstila v osmino finala. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Nogometna reprezentanca Južne Koreje je v tretjem krogu skupine H premagala Portugalsko z 2 : 1 in se prebila v osmino finala svetovnega prvenstva v Katarju. Prvo mesto v tej skupini je osvojila Portugalska s šestimi točkami, Južna Koreja pa je osvojila drugo mesto zaradi večjega števila doseženih golov. Urugvaj je bil tretji.

image_alt
Brazilija po zadetku Casemira do osmine finala

Obe reprezentanci sta skupinski del končali s štirimi točkami. Korejsko razmerje danih in prejetih golov je v prvem delu tekmovanja znašal 4 : 4, urugvajsko 2 : 2, njun medsebojni dvoboj v uvodnem krogu pa se je končal brez golov.

Za Južno Korejo sta na današnji tekmi zadela Kim Jung Von (27.) in Vang Hi Čan (91.), za Portugalsko pa Ricardo Horta (5.).

Južna Koreja bo v osmini finala skoraj zanesljivo igrala proti Braziliji, Portugalska pa še čaka nasprotnika. Po dveh tekmah v skupini G vodi Brazilija s šestim točkami, Švica je zbrala tri, Gana in Srbija pa imata po točko. Drevišnja para sta Srbija : Švica in Kamerun : Brazilija, obe tekmi se bosta pričeli ob 20. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije