ZLATA LISICA

Ilke Štuhec ne bo na startu nedeljskega veleslaloma

Naša smučarka je v letošnji sezoni trenutno na petem mestu smukaške razvrstitve, v skupnem seštevku pa je kot najviše uvrščena Slovenka trenutno 21.
Fotografija: Ilka Štuhec. Ljubljana, 23. oktober 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec. Ljubljana, 23. oktober 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo

Ilka Štuhec se je odločila, da ne bo nastopila na nedeljskem drugem veleslalomu 57. Zlate lisice, ki je namesto na njenem domačem pragu v Mariboru 200 kilometrov od doma v Kranjski Gori.

Pred dvakratno svetovno smukaško prvakinjo je ključni del sezone z napadom na nov uspeh na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec v Cortini d'Ampezzo.

Odločitev o tem, da ne bo nastopila še na enem veleslalomu na isti zahtevni strmini, so v ekipi dvakratne svetovne prvakinje sprejeli danes popoldne, upoštevajoč tudi njene načrte v nadaljevanju sezone.

»Vstopili smo v obdobje sezone, ko si bodo teden za tednom sledile tekme v hitrih disciplinah in s tem potovanja, približuje se tudi svetovno prvenstvo, zato smo se odločili izpustiti jutrišnjo tekmo, nameniti Ilki dodaten dan počitka in se v torek pripravljeni odpraviti v Crans Montano. Veseli smo, da nam je uspelo v urnik spraviti tudi slovensko tekmo, Zlato lisico. Nastop na domači tekmi v krogu domačih ljudi je za nas vedno dobrodošel,« je sporočila vodja ekipe Darja Črnko.

Prihodnji konec tedna je v švicarski Crans Montani na sporedu trojni spored. V petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, v nedeljo pa še superveleslalom. Ilka Štuhec je v letošnji sezoni trenutno na petem mestu smukaške razvrstitve, v skupnem seštevku pa je kot najviše uvrščena Slovenka trenutno 21.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije