OLIMPIJSKE IGRE

FOTO: Hokejski čudež v Pjongčangu

Za olimpijsko zlato se bodo pomerili z Rusi.
Fotografija: Kanada – Nemčija. FOTO: AP
Odpri galerijo
Kanada – Nemčija. FOTO: AP

PJONGČANG – Nič ne bo z velikim hokejskim finalom Kanada – Rusija. Nemčija je namreč pripravila prvovrstno presenečenje in premagala Kanado (4 : 3), ki je olimpijski naslov osvojila na zadnjih in predzadnjih olimpijskih igrah.

Kanadčani, ki so tako kot druge reprezentance igrali brez hokejistov, ki kruh služijo v ligi NHL, so proti Nemcem po 27 minutah zaostajali že 3 : 0. Dobrih deset minut pred koncem je Derek Roy znižal na 4 : 3, a hokejistom iz domovine hokeja preobrat do konca ni uspel. Nemčija slavi velik uspeh, hokejska Kanada pa je zavita v črnino, saj so brez zlata ostali tudi v ženski konkurenci, kjer so morali v finalu premoč priznati Američankam.

Nemški hokejisti se bodo v nedeljo za zlato pomerili z Rusi, ki so bili s 3 : 0 boljši od Čehov. Ruski hokejisti upajo, da jim bo uspelo to, kar jim pred štirimi leti v domačem Sočiju ni – da po letu 1992 in igrah v Albertvillu ponovno osvojijo olimpijsko zlato. Pred 26 leti so v tedanji Združeni ekipi, v kateri so bili hokejisti šestih nekdanjih sovjetskih republik, predstavljali večino ruski športniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije