EP V ODBOJKI

Fenomenalni Slovenci so v polfinalu

V četrtfinalu v Ostravi so s 3 : 0 (21, 19, 25) premagali Češko.
Fotografija: FOTO: Tvspored-service
Odpri galerijo
FOTO: Tvspored-service

Slovenska odbojkarska reprezentanca je še enkrat več pokazala, da spada v sam vrh evropske in svetovne odbojke. Uvrstila se je v polfinale evropskega prvenstva, potem ko je v četrtfinalu v Ostravi s 3 : 0 (21, 19, 25) premagala Češko in se ji je tako na najboljši mogoči način oddolžila za poraz v predtekmovanju.

Varovanci Alberta Giulianija so proti visoko letečim Čehom, ki so pred tem v osmini finala izločili olimpijske prvake Francoze, pokazali izvrstno predstavo. In to prav vsi, od organizatorja igre Dejana Vinčića, ki si je sam in ob pomoči soigralcev zagotovil najlepše darilo za današnji 35. rojstni dan, prek korektorja Tončka Šterna do libera Janija Kovačiča.

Povsem so izpolnili taktične zahteve trenerja, odlično servirali, naredili malo napak, tako da domači niso imeli realnih možnosti. Nekaj upanja so dobili le na začetku tretjega niza, ko so povedli za štiri točke, toda Giulianiju je uspela menjava, Rok Možič, ki je zamenjal Čebulja, je s servisi in tudi z igro v napadu poskrbel za preobrat, ki so ga njegovi soigralci do konca izpeljali v končnici.

V polfinalu se bodo v soboto v Katovicah merili s svetovnimi prvaki, Poljaki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije