Dragićeva past za Dončića

Že 12. trojni dvojček Dallasovega asa. Slovenski derbi za 21. rojstni dan.
Fotografija: Luka Dončić je tudi v Sacramentu zadeval, skakal in podajal na vrhunski ravni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je tudi v Sacramentu zadeval, skakal in podajal na vrhunski ravni. FOTO: Reuters

Moštva slovenskih košarkarjev so se zadovoljna približala prvemu »polčasu« 74. sezone lige NBA, resda z uspehi nad moštvi, ki ne spadajo med resne kandidate za uvrstitev v končnico. Goran Dragić (17 točk) je bil drugi strelec Miamija ob zmagi nad San Antoniem s 106:100, Vlatko Čančar je prispeval dve točki v Denverjev izkupiček proti Charlottu (100:86), najbolj pa je vnovič navdušil Luka Dončić. S svojim 12. trojnim dvojčkom v prvenstvu je razblinil upe Sacramenta, ki po porazu s 123:127 ostaja na predzadnjem mestu v zahodni konferenci.

Dončić od začetka kariere vztraja, da se vsakega tekmeca loti z enako vnemo, a proti nekaterim zasedbam ga vendarle žene dodaten motiv. To velja tudi za Sacramento, ki je na naboru NBA 2018 izbiral drugi po vrsti, a se je namesto za Ljubljančana raje odločil za krilnega centra Marvina Bagleyja III, ki je tokrat zbral 12 točk in 7 skokov. V nos mu je šla tudi neuspešnost proti kalifornijskim kraljem, saj se v prvih štirih soočenjih ni niti enkrat veselil zmage. V petem poskusu pa mu je šlo skoraj vse kot po maslu. Do trojnega dvojčka je prišel že v 20 minutah igre, konec tekme pa pričakal s 25 točkami, 15 skoki in kar 17 asistencami, s katerimi je izboljšal osebni rekord. Šepal je le njegov met za tri točke (0:5), navdušen pa ni bil niti nad šestimi izgubljenimi žogami.

»Na koncu lahko rečem, da bi lahko igral tudi bistveno bolje. Predvsem moram začeti vaditi mete za tri točke. Številne koristne podaje so bile tudi posledica obrambe Sacramenta. Nenehno sta bila pri meni dva moža, kar mi je bilo po svoje všeč. Pri košarki ima namreč vsako moštvo po pet igralcev na parketu in slednjič nekdo ostane neoviran,« je ocenil Dončić, ki v tej sezoni meče trojke z 31,7-odstotno natančnostjo in je na 139. mestu v celotni ligi, medtem ko je po številu uspešnih poskusov na tekmo (v povprečju 2,8) na 14. mestu. Goran Dragić, denimo, meče 40,7-odstotno in je na 28. mestu, po številu doseženih trojk (2,3) pa je 30.

Miami le za Milwaukeejem

Izkušenejši ljubljanski as je po 28. zmagi Miamija v 40 tekmah in potrditvi drugega mesta med vzhodnimi moštvi za Milwaukeejem (36:6) pogledal v prihodnost. Do novega spopada z Dallasom ga resda čaka še 18 tekem in enotedenski premor zaradi vikenda All-Star, a letošnji slovenski derbi na Floridi bo imel prav posebno težo, saj bo na sporedu 28. februarja, torej na Dončićev 21. rojstni dan. Ali mu pripravlja kakšno posebno presenečenje? »Še enkrat bomo zmagali, in to bo darilo zanj. Luka sicer igra fenomenalno in se šele približuje 21. letu starosti, ko sem jaz igral še za Union Olimpijo, tako da ima vse pred seboj. Zaželel mu bom vse najboljše in naj uživa. Upam pa, da bo rojstni dan praznoval pred našo tekmo, da mu ne bi mi pokvarili razpoloženja. Za nas je pomembno, da se razvijamo kot ekipa, da bomo v končnici v najboljši možni formi. Šele polovica sezone je za nami in vse se lahko zgodi, osvojimo lahko tudi prvo mesto v konferenci,« je poudaril Dragić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije