NBA

VIDEO: Novinec v kalifornijskem zlatokopu sklestil šampione na beraško palico

Luka Dončić pri pokoritvi bojevnikov vpisal svoj šesti trojni dvojček v ligi. NBA Goran Dragić proti jelenčkom brez točke, proti čarovnikom je bil izkupiček devet.
Fotografija: Luka Dončić je pri zmagi proti prvakom Golden State prispeval 23 točk. Fotografiji: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je pri zmagi proti prvakom Golden State prispeval 23 točk. Fotografiji: Reuters

NEW YORK – Za Luko Dončićem je še ena izjemna predstava v rednem delu košarkarske lige NBA. Dvajsetletni Ljubljančan je na gostovanju v Oracle Areni, pri aktualnih prvakih Golden State Warriors, ti so izgubili z 91:126, s 23 točkami, 11 skoki in 10 asistencami vpisal še svoj šesti trojni dvojček v ligi. »Menim, da smo preprosto igrali kot ekipa, zadeli smo pomembne mete in jih nismo izsiljevali. Dobro smo igrali tudi v obrambi, ustavljali smo jih v ključnih trenutkih in so morali metati iz slabih položajev,« je dvoboj strnil Dončić. Ekipa Dallas Mavericks je sicer že zapravila vse možnosti, da bi zaigrala v končnici prvenstva. Za bojevnike, ki so druga najboljša ekipa zahodnega dela lige NBA, tako tekma ni imela posebnega naboja in so zato lahko spočili prvega zvezdnika Stephena Curryja. Kar je bila seveda priložnost za šov slovenskega novinca ter tudi poslavljajočega se veterana teksaške franšize Dirka Nowitzkega, ki je v bržkone svojem zadnjem obisku v Oracle Areni z 21 točkami prišel do najboljšega izkupička v sezoni. Dallas je zadnjič slavil v Oaklandu 12. aprila 2012 ter je v tem času vpisal dvanajst zaporednih porazov. Mavericks so si ključno prednost zagotovili v zadnji četrtini, ko so si ustvarili kar 45 točk prednosti. Na koncu je razlika znašala 35 točk, kar je najhujši poraz v sezoni za branilce naslova, pri katerih je Kevin Durant zbral 25 točk.



Zaigral je tudi drugi Slovenec Goran Dragić, ki je z Miami Heat z izidom 113:108 prišel do zmage v gosteh pri Washington Wizards. Ključni mož floridske vročice je bil Dwyane Wade, ki je 11 od 20 točk dal v zadnji četrtini. Dragić, ki tako kot Wade, ta se po koncu sezone poslavlja z igrišč lige NBA, ni igral v začetni peterki, je v 29 minutah na parketu vpisal devet točk, dve asistenci in skok. Miami ostaja na osmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še vodi v drugi del prvenstva in izločilne boje za naslov prvaka.

James brez končnice

Tudi večer prej je bil v ognju na igrišču Goran Dragić. Ekipa Milwaukee Bucks je doma premagala Miami Heat s 116:87 in se utrdila v vodstvu celotne lige. Za Miami je Dragić v 22 minutah zgrešil vseh devet metov in ostal brez točke, zbral pa je pet skokov in imel štiri podaje. V vrste domačih se je po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja vrnil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo ter zabeležil 27 točk, osem skokov in sedem podaj. Brez končnice pa bo prvič po letu 2005 ostal superzvezdnik LeBron James, saj je z Los Angeles Lakers s 106:111 klonil v dvoboju z Brooklyn Nets.

A James, štirikratni najkoristnejši igralec lige, s 13 zaporednimi končnicami s Cleveland Cavaliers in Miamijem ter osmimi finali v nizu ostaja zapisan v zgodovini, saj imajo več zaporednih finalnih dvobojev le legendarni Bill Russell (10) ter Sam Jones in Tom Heinsohn (po 9). Vsi omenjeni v izjemni dinastiji Bostona v šestdesetih letih minulega tisočletja. Igralci Houston Rockets pa so v teksaškem obračunu premagali San Antonio Spurs s 111:105. Za domače je imel nov izjemen večer 29-letni James Harden, ki je ob sedmih skokih zbral kar 61 točk ter izenačil osebni rekord, ki ga je dosegel v tej sezoni proti Knicks v Madison Square Gardnu. Več kot 50 točk v tej sezoni je dosegel osmič, vsi drugi igralci lige pa desetkrat; 60 ali več točk je Harden dosegel tretjič v karieri, pred njim so le izjemni igralci iz preteklosti Wilt Chamberlain, Kobe Bryant in Michael Jordan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije